Annonce:
Annonce:

'Hjemmelavede bomber' på stadion: 'Tyrkerne skulle ikke have haft billetter'

Der var ballade i Europa League torsdag aften, hvor Lyon og Besiktas tilhængerne røg i totterne på hinanden inde på stadion, mens tilskuerne måtte søge tilflugt på banen

Det stak helt af for nogle af tilskuerne før kampen, og på stadion blev urolighederne så voldomme, at flere andre måtte flygte ind på banen. (Video: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

Lyon mod Besiktas var kategoriseret som en højrisiko kamp, og der var derfor sat hele 1000 politifolk ind for at afvikle kampen i god ro og orden. Omkring 500 af de politifolk var sat omkring og på Lyon stadion, Parc Olympique Lyonnais -  mere end dobbelt så mange som normalt.

Alligevel blev der som bekendt uro i aftenens Europa League opgør mellem de to mandskaber.

Vanvittige billeder: Banen invaderet før EL-brag

Kampen skulle være fløjtet i gang klokken 21.05, men spillerne fik først lov til at trække i arbejdstøjet klokken 21.50.

Uroligheder mellem tilskuerne på tribunen, tvang en god portion af tilskuerne til at søge tilflugt på banen. Ifølge Lyon præsident, Jean Michel Aulas, der selv var at finde på banen, hvor han forsøgte at få tale med tilskuerne og få styr på situationen, var det de tyrkiske fans, der skabte optøjerne.

Annonce:

Kampen endte med at blive udskudt i næsten en time. Foto: IMAGO SPORT
Kampen endte med at blive udskudt i næsten en time. Foto: IMAGO SPORT

- Der blev smidt hjemmelavede bomber eller fyrværkeri over vores fans' hoveder. Der var derefter kun én løsning for fansene: Det var at forlade deres pladser og løbe ind på banen, siger han til klubbens hjemmeside.

Der skulle dog angiveligt også have været en god portion franske hooligans, der trængte ind i udebaneafsnittet og tog en rask slåskamp op med de medrejsende fans, hvor en god del valgte at flygte ned på banen, mens andre tog 'invitationen' op.

I sidste runde mødte Besiktas den græske klub Olympiakos, og her arbejdede begge klubber sammen med UEFA, hvor de kom frem til, at det var bedst at lukke for udebanefans, så der kunne undgås tilskueruroligheder.

Derfor lugtede det da også allerede lidt af ballade, da Lyon tidlige på ugen måtte ud at undskylde, fordi der var sket en 'kommunikations fejl' omkring billetsalget. Den fejl betød, at tyrkiske fans fik fingrene i en tredjedel af de 60.000 billetter.

Ifølge Jean Michel Aulas blev Lyon da også taget godt på sengen over det store antal tyrkiske fans.

Annonce:

- De tyrkiske supportere var meget organiserede i at købe billetter. Nogle kom fra Tyskland, og de burde ikke have haft billetter. Det gjorde det farligt. De kom i langt større antal, end vi havde regnet med, siger han til hjemmesiden.

UEFA har endnu ikke meldt ud, hvad konsekvenserne bliver efter aftenens optøjer.

Det var ikke kun inde på stadion, at de mange politifolk havde nok at se til. Foto: IMAGO SPORT
Det var ikke kun inde på stadion, at de mange politifolk havde nok at se til. Foto: IMAGO SPORT
 

Uden for stadion var der også ballade i løbet af dagen, hvor politiet blandt andet måtte bruge tåregas til at skille de to tilskuergrupper fra hinanden.

Der var trods alt også fodbold i Lyon torsdag, hvor hjemmeholdet kunne tage en 2-1 sejr med til returopgøret i næste uge.


- Ulækkert...Angribe kvinder og børn på tribunen under #Lyon kampen. Smid de ansvarlige ud af turneringen. Fuck det!! #Besiktas


- Om #Lyon og #Besiktas; UEFA bør diskvalificere begge hold! Hvis fans ikke kan opføre sig ordentligt, så fjern holdene fra turneringen med det samme!

Dansk succes i Europa: Sisto-scoring i Celta-sejr

Kasper Dolberg kan vende tilbage mod Schalke

Kasper Dolberg nærmer sig flot Europa League-rekord

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: