Kæmpe jubel på Anfield: Liverpool i finalen

Liverpool og Sevilla mødes i Europa League-finalen 18. maj i Basel

Her kan du få Jürgen Klopps reaktion på, at Liverpool er i finalen i Europa League (Video: AP)

Champions League-finalen er et rent spansk anliggende i år, og Europa League-finalen kunne også være blevet det, hvis det ikke var for Liverpool.

Torsdag aften spillede englænderne sig i deres første europæiske finale siden Champions League-nederlaget mod Milan i 2007.

Hjemme på Anfield bar fansene fra første fløjt Jürgen Klopps tropper frem mod succes og en 3-0-sejr og samlet 3-1-gevinst.

Der var kun spillet syv minutter, da Daniel Sturridge pressede Bruno Soriano til at lave selvmål.

Liverpool var generelt bedre spillende end Villarreal og gjorde i høj grad deres for at vise, at Premier League kan begå sig i kampen mod La Liga.

Kampen ramte et lille dødvande i anden halvleg, og det begyndte at ligne en kamp, der skulle i forlænget spilletid efter spaniernes 1-0-sejr på hjemmebane for en uge siden.

Så slog Daniel Sturridge til igen, da Philippe Coutinho smart fandt ham med en aflevering i dybden. På kanten af offside bankede Sturridge bolden i nettet via stolpen, og så var Liverpool pludselig på vej i finalen.

Kort efter trådte Victor Ruiz en Liverpool-spiller over tæerne, og med hans andet gule kort i kampen var det tid til at forlade banen før tid.

Daniel Sturridge havde en stor aften mod Villarreal (Foto: AP)
Daniel Sturridge havde en stor aften mod Villarreal (Foto: AP)
 

Denis Suarez appellerede for straffe i en enkelt 50-50-situationen, men dommerens fløjte var tavs, og tættere på en finale-givende scoring kom Villarreal ikke.

I stedet slog Adam Lallana til med en scoring tæt under mål med ti minutter igen, og så blev det til en sikker sejr på 3-0.

I finalen skal Liverpool op imod Sevilla, der på blandt andet to mål af Kevin Gameiro vandt 3-1 hjemme mod Shakhtar Donetsk og er klar til deres tredje Europa League-finale i træk og deres femte Europa League-finale på 11 år.

I 2006 vandt Sevilla mod Middlesbrough, i 2007 vandt de mod Espanyol, i 2014 blev Benfica slået, mens det i 2015 gik ud over Dnipro.

Spørgsmålet er, om Liverpool kan tilføje Sevilla deres første finale-nederlag...

Liverpool-fans hives op på overtribunen den skæbnesvangre dag i Sheffield for 27 år siden, hvor alt for mange fans blev lukket ind på det samme tribuneafsnit, hvorfor en masse mennesker blev mast og klemt. 96 personer mistede livet. (Foto: Getty Images) Europa League Villarreal klar med smuk hyldest til Hillsborough-ofre

Brasilianske Lucas slår ud med armene. Liverpool var tæt på et fint resultat i Villarreal. Men spanierne vandt til sidst. (Foto: AP) Europa League Liverpool smed det hele væk til sidst

Aviserne kammer over dagen derpå (Foto: AP/EB) Europa League Tyskland i chok - Briterne går amok over Liverpools sejr

35 pasninger i træk - Liverpool ydmyger Everton:

66 kommentarer
Vis kommentarer