Kæmpe omvæltning for FCK's kanonskytte

21-årige Benjamin Verbic har aldrig set så mange cykler – og så skrappe trafikregler – som han har oplevet i København efter skiftet fra Celje

Benjamin Verbic sad udenfor i weekendens kamp mod SønderjyskE med lyskeproblemer. Han er dog i truppen igen til returkampen mod Jablonec torsdag aften. (Foto: Rumle Skafte)
Benjamin Verbic sad udenfor i weekendens kamp mod SønderjyskE med lyskeproblemer. Han er dog i truppen igen til returkampen mod Jablonec torsdag aften. (Foto: Rumle Skafte)

Der er 1050 kilometer i fugleflugtslinie mellem København og den slovenske by Celje, eller 1400 kilometer i en bil.

Den afstand kan Benjamin Verbic godt mærke efter en måned i den danske hovedstad. København er 20 gange større end Celje, og det er ikke den eneste forskel.

- Der er mange forskelle. Livsstilen og kulturen – alt kører efter reglerne her. Og det hele går også lidt langsomt, griner Verbic.

- Der er utroligt mange mennesker på gaderne hver eneste dag, især når solen skinner. Det har jeg ikke været vant til.

- Alting er også meget dyrere her. Og trafikreglerne er meget skrappe. Det kører efter reglerne. Hvis der står 50, så skal man køre 50. I Slovenien er det ikke sådan …

- Der er også mange cykler. Første gang, jeg oplevede det, skulle jeg hele tiden holde øje med, at jeg ikke blev kørt ned. Det er en sjov ting. Og så er der vejret. I Slovenien har solen skinnet i en måned – ikke så meget her. Men det vænner man sig til, fortæller den unge slovener før returkampen i Europa League mod tjekkiske Jablonec.

Se Verbic afgøre den første kamp mod Jablonec med dette kanonmål:

For et år siden havde han endnu ikke slået sit navn fast i den slovenske liga, selvom han allerede som 17-årig fik debut i den bedste række. Han var bare en ung fodboldspiller, der ikke kunne forestille sig at lave andet.

Men inden for det seneste år har Verbic gennemgået en regulær livsomvæltning. Han er blevet kåret til den bedste spiller i den slovenske liga efter mål og assists på samlebånd, han har fået debut på landsholdet, han er blevet solgt til FC København. Og så er han flyttet fra barndomshjemmet lidt uden for Celje, hvor han er opvokset i en fodboldglad familie.

- Før jeg kom hertil, flyttede jeg i min egen lejlighed i Celje, hvor jeg boede i fem måneder, før jeg kom til Danmark. Så jeg har vænnet mig lidt til at være væk fra familien.

- Men det var selvfølgelig en stor beslutning at flytte til et andet land med en anden kultur, nye regler, nye penge, alt var nyt for mig.

Se også: Ståle: Målet er at regere Danmark

- Men på en måned har jeg lært meget. Mine holdkammerater har været meget gode og venlige over for mig. Vi snakker godt i truppen og har det godt med hinanden. Det føles allerede som hjemme, når jeg kommer ud på træningsanlægget.

- Anton (Mikael Antonsson, red.) henter mig hver dag, for jeg har stadig ikke min egen bil. Og så hænger jeg ud med Marvin (Pourié, red) og Youssef (Toutouh, red.), de er allerede blevet gode venner, siger Benjamin Verbic, der har FC Barcelona som sin favoritklub.

- Fra jeg var lille så jeg alle de Barcelona-kampe, jeg kunne komme til. Jeg så meget op til deres spillere, først var det Rivaldo, så var det Ronaldinho, der spillede fem fantastiske sæsoner i klubben, og selvfølgelig Messi. De er mine idoler.

Se også: Kan FCK sige nej? Leicester klar med nyt megabud på FCK-profil

- Det er en drøm at spille for Barcelona en dag. Men nu er jeg i København. Jeg skal først til at etablere mig i startopstillingen. Jeg skal først og fremmest falde til her og lære en masse, siger Verbic, der i den forbindelse allerede er begyndt at tilegne sig lidt af det danske sprog:

- Jeg har lært et par gode ord, og et par grimme. Jeg kan sige ’min ven’, ’god kamp’, ’tak’, ’undskyld’. Jeg kan også sige ’sko’, griner FCK’s nye slovenske fløjraket.

Benjamin Verbic scorede et af karrierens flotteste mål, da han sikrede FCK en 1-0-sejr i den første kamp mod Jablonec i Europa League.

Han sad efterfølgende ude af weekendens Superliga-kamp mod SønderjyskE med en mindre lyskeskade. Men han ventes at være med i truppen til torsdagens returkamp, hvor FCK skal forsøge at spille sig videre til playoff-runden i Europa League. Kampen i Telia Parken fløjtes i gang klokken 19.45.

Se også: FC København dækket ind: Henter ny målmand

32 kommentarer
Vis kommentarer