Kjær tog stikket i dansk Europa League-duel

Fenerbahce og Simon Kjær slog Nicolaj Jørgensen og Feyenoord og tog dermed førstepladsen i Europa Leagues Gruppe A foran Manchester United

Det var Simon Kjær, der trak sig sejrrigt ud af dansker-duellen med Nicolai Jørgensen. Fenerbahce er klar til Europa Leagues 1/16-finaler, mens Feyenoord kan koncentrere sig om den hjemlige Æresdivision. Foto: AP/Peter Dejong
Det var Simon Kjær, der trak sig sejrrigt ud af dansker-duellen med Nicolai Jørgensen. Fenerbahce er klar til Europa Leagues 1/16-finaler, mens Feyenoord kan koncentrere sig om den hjemlige Æresdivision. Foto: AP/Peter Dejong

Fenerbahce med Simon Kjær på holdet havde torsdag ikke de store problemer med at sikre sig førstepladsen i Europa Leagues Gruppe A.

Den blev stille og roligt spillet i hus med en 1-0-sejr på De Kuip i Rotterdam, hvor Nicolai Jørgensen og Feyenoord ikke formåede at byde de stærke tyrkere op til dans.

Der var ellers noget at spille for, da Feyenoord med en sejr på et par mål kunne glide forbi tyrkerne og uanset resultatet af gruppens andet opgør mellem Manchester United og ukrainske Zorya sikre sig avancement som et af de sidste 32 hold i turneringen.

Den sejr var hollænderne dog ingenlunde i nærheden af.

For selv om de i første halvleg havde et par gode muligheder og såmænd også ramte træværket en enkelt gang, så var det gæsterne, der var toneangivende.

Det overtag profiterede de af efter 22 minutter, hvor Feyenoords højre back, Rick Karsdorp, i eget målfelt traf den forfærdelig beslutning at heade bolden tilbage mod målmand Brad Jones. Forfærdelig, fordi bolden havnede foran Fenerbahce-angriber Moussa Sow, der med et akrobatisk spark over eget hoved bragte tyrkerne foran.

Så var det op ad bakke for Feyenoord, mens Fenerbahce-spillerne med en kontrolleret defensiv kunne spille på resultatet, der betød, at de ville vinde puljen og dermed blive seedet i den kommende lodtrækning.

Og den disciplin mestrer Dick Advocaats tropper til perfektion.

For det var ikke meget Kjær og co. gav væk til hjemmeholdet, der da heller ikke selv evnede at løfte niveauet til det, der er nødvendigt for at ryste Fenerbahce.

Faktisk var Simon Kjær kort efter føringsmålet tæt på at øge til 2-0, men danskerens hovedstød blev reddet af Jones i Feyenoord-målet. Den danske stopper spillede i det hele taget en fremragende kamp, hvor han vandt stort set alle dueller.

Lige omvendt var det for Nicolai Jørgensen, der leverede en lunken præstation på toppen for Feyenoord, der med nederlaget måtte tage til takke med den utaknemmelige tredjeplads, der ikke giver adgang til noget som helst.

Manchester United sørgede med en 2-0-sejr i Odessa over Zorya for, at de også er med i hatten, når der mandag skal trækkes lod til de 16 kampe i 1/16-finalerne.

Men da 'De røde djævle' gik videre på andenpladsen, så er de ikke seedede og kan derfor risikere at trække blandt andre FC København.

Efter torsdagens kampe i Europa League er alle 32 hold til turneringens 16.-delsfinaler fundet.

Fra Champions League
FC København
Besiktas
Legia Warszawa
Ludogorets
Lyon
Borussia Mönchengladbach
Rostov
Tottenham

Fra Europa League
Osmanlispor
Villarreal
Fiorentina
Paok
Shakhtar Donetsk
Gent
Fenerbahce
Manchester United
Apoel
Olympiakos
St. Etienne
Anderlecht
Zenit
AZ Alkmaar
Roma
Astra
Athletic Bilbao
Genk
Ajax
Celta Vigo
Schalke 04
Krasnodar
Sparta Prag
Hapoel Beer Sheva

26 kommentarer
Vis kommentarer