Klopp lo sidst på sin gamle hjemmebane

Liverpool forsvarede sig godt mod en skuffende uskarp Dortmund-offensiv og fik både remis og et vigtigt udebanemål med hjem til returkampen

Origi scorer det vigtige føringsmål via hælen på Lukasz Piszczek (Foto: PA)
Origi scorer det vigtige føringsmål via hælen på Lukasz Piszczek (Foto: PA)

Den hjemvendte helt, Liverpool-træner Jürgen Klopp, som hentede to mesterskaber og en Champions League-finale hjem til Dortmund, blev modtaget med brede smil, varme kram og en højstemt udgave af You’ll never walk alone.

Og han kunne også smile, da han godt syv kvarter senere, da hans hold kunne forlade hans gamle hjemmebane med et vigtigt udebanemål og et særdeles brugbart slutresultat på 1-1 i den første af de to kvartfinaler i Europa League.

En fortjent remis på en aften, hvor tyskerne aldrig fik sat deres normale, offensive dagsorden.

I en tempomættet men rodet første halvleg fik Liverpool neutraliseret Dortmunds indledende pres, og da udskældte Mamadou Sakho fik lavet en vigtig blokering af Henrikh Mikhitaryans forsøg fra kort afstand, fik gæsterne den næste store chance.

Jürgen Klopp og Liverpool er på en svær opgave i kvartfinalen i Europa League. (Foto: AP) Europa League Klopp vender hjem i fodboldbrag for feinschmeckere

Men Dejan Lovren fik ikke retning på sin store hovedstødschance, som Roman Weidenfeller med besvær fik afværget.

Den rutinerede reservekeeper, der får lov at spille Europa League, var til gengæld chanceløs, da James Milner headede Divock Origi fri i dybden, hvor hans flade afslutning belejligt blev rettet af på Lukasz Piszczeks hæl.

Samme Origi kunne have skabt den helt store pause-eufori, hvis han i halvlegens tillægstid havde udnyttet endnu en friløber, men Weidenfeller kom stormende ud og fik pareret med panden.

Jürgen Klopp fik en varm velkomst i Dortmund, hvor manager Hans-Joachim Watzke tog imod (Foto: AP)
Jürgen Klopp fik en varm velkomst i Dortmund, hvor manager Hans-Joachim Watzke tog imod (Foto: AP)

Den brændte chance må have svedet ekstra hos den snart 21-årige belgier, da Mats Hummels lige efter pausen timede tilløb og opspring optimalt på Mikhitaryans indlæg og pandede udligningen ind bag Simon Mignolet.

Havde man ventet en mental dukkert oven, blev reaktionen den stik modsatte hos Liverpool, der i minutterne efter buldrede frem mod det tyske mål, og Weidenfeller måtte vise klasse to gange indenfor et minut på kompetente afslutninger fra Philippe Coutinho.

Det røde stormløb blev dog kortvarigt, og så faldt Klopps 4-5-1 formation tilbage i de tætpakkede kæder på egen banehalvdel. En blok, som værterne havde svært ved at penetrere. Dertil var tempoet og præcisionen i pasningsspillet pludselig for svagt.

Sport og Spil Her er de 20 lækreste fodboldfruer på Instagram

Jürgen Klopp kunne efter kampen klappe ud til sine gamle fans og få et varmt bifald tilbage.

Der er returkamp på Anfield Road om en uge.

20 kommentarer
Vis kommentarer