Klopp vender hjem i fodboldbrag for feinschmeckere

Liverpools med manager Jürgen Klopp møder Borussia Dortmund i det, der er en finale værdig i Europa League

Jürgen Klopp og Liverpool er på en svær opgave i kvartfinalen i Europa League. (Foto: AP)
Jürgen Klopp og Liverpool er på en svær opgave i kvartfinalen i Europa League. (Foto: AP)

- En drømmelodtrækning for alle fodboldfans, sagde Borussia Dortmund-træner Thomas Tuchel.

- Den slags historier, som kun fodbold kan skrive, lød det fra Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Reaktionerne i fodboldverdenen var stærke, da lodtrækningen i Nyon magede det sådan, at storklubberne Liverpool og Dortmund tørner sammen i Europa League-kvartfinalen i en lækkerbisken for fodboldfeinschmeckere.

Ikke nødvendigvis de to bedste klubber blandt de otte sidste i turneringen, men i hvert fald de to klubber med flest fans og størst tiltrækningskraft. Det havde været en finale værdigt.

Og så er der såmænd flere lag i kampen. Liverpools manager, Jürgen Klopp, vender torsdag tilbage til Dortmund, hvor han i perioden fra 2008 til 2015 var med til at fejre store triumfer som træner, inden Liverpool viftede med en kontrakt.

'Jeg elsker dette sted'
Selv har Klopp sagt, at det vil være som at komme hjem, når han igen befinder sig på stadion, hvor han kender de fleste ansatte - 'selv parkeringsvagterne'.

Men han frabeder sig hyldest og for megen fokus på sin person i forbindelse med dobbeltopgøret.

- Jeg elsker dette sted, hvor nogle af de største øjeblikke i mit liv fandt sted. Så jeg glæder mig da til det. Omvendt hader jeg den store hype omkring min person i disse kampe, siger Klopp.

Dortmund er på papiret favorit i opgøret. Tyskerne har vist imponerende styrke i turneringen hidtil og er bookmakernes klare favorit til at løfte trofæet efter finalen i Basel 18. maj.

Som bonus for at vinde turneringen følger en billet til Champions League i næste sæson, men den har Dortmund allerede indløst gennem sin placering i Bundesligaen.

Et udebanemål vil være rart
Klopps Liverpool er i den modsatte situation, at formentlig kun en triumf i Europa League kan bane vej til det forjættede land - Champions League. Klubben er nemlig hele ni point fra en top-fire-placering i Premier League.

Trods rollen som underdog har Liverpool selvtilliden i orden, efter det i ottendedelsfinalen blev til samlet sejr over ærkerivalen Manchester United.

- Vi frygter ingen. Vi har vist i denne sæson, at vi kan slå alle, siger midtbanespilleren James Milner.

- Men meget kommer til at afhænge af den første kamp. Man kan reelt tabe kampen allerede dér. Da vi spiller på udebane først, vil et udebanemål være rart. Det vil give et godt rygstød inden returkampen på hjemmebane, siger Milner.

Alle fire kvartfinaler fløjtes i gang torsdag klokken 21.05. I de øvrige kvartfinaler mødes Athletic Bilbao og Sevilla i et rent spansk opgør, Braga tager imod Shakhtar Donetsk, og endelig tørner Villarreal og Sparta Prag sammen.

Liverpool varmede op med 1-1 mod Spurs i weekenden

0 kommentarer
Vis kommentarer