Kølig FCM-kaptajn: Vi er vant til at vinde

Kristian Bach Bak måtte udgå med en skade, men det kunne ikke overskygge endnu en europæisk FCM-triumf

Kristian Bach Bak fik ikke lov til at spille færdig i Belgien. (Foto: Zeus)
Kristian Bach Bak fik ikke lov til at spille færdig i Belgien. (Foto: Zeus)

Han måtte humpe skadet ud allerede i første halvleg, men det kunne ikke spolere Kristian Bach Baks glæde over FC Midtjyllands udesejr på 3-1 over Club Brugge torsdag aften i Europa League.

Triumfen er en fortsættelse af midtjydernes successtime, der startede med klubbens første mesterskab dette forår, og som i dette efterår er fulgt op af europæiske sejre over Southampton over to kampe samt nu to sejre i Europa Leagues gruppespil.

Se også: FCM-slider: Kunne ikke have drømt om mere

- Vi er blevet så vant til at vinde, at vi faktisk ikke er helt oppe at køre inde i omklædningsrummet. Det er vinderkultur, siger Kristian Bach Bak.

Sejrssangen fra omklædningsrummet kort forinden vidnede nu alligevel om en kolossal glæde i den midtjyske lejr.

- Selvfølgelig er vi glade for at have vundet. Vi spiller med en international klasse og ro, som ikke er typisk dansk. Det er topklasse.

- Vi peaker med et midterforsvar, der står perfekt med Tim Sparv lige foran, og så havde vi lige Sisto - i form eller ej - oppe foran, der satte alle på plads, siger anføreren.

Han fremhævede, at holdet bliver ved med at vinde, selv om det er ramt af flere skader.

Se også: Napoli vandt i Polen - overhaler FCM

Angriberen Martin Pusic og offensivspilleren Petter Andersson var helt ude af billedet til kampen, mens han selv måtte udgå efter godt en halv time og blev erstattet af André Rømer - som så mange gange tidligere i dette efterår.

- Rømer gjorde det fremragende som altid. Han er superprofessionel og understreger vores store bredde. Lige meget hvem, der spiller, vinder vi, siger Bak.

Og så kunne han trods glæden ikke komme udenom, at han er irriteret over sin egen situation og skaden, der har holdt ham ude af stort set alle superligakampe i denne sæson.

- Det knækkede over i foden, så jeg ikke kunne træde eller løbe. Det var den gamle skade, der brød op igen, og det er frustrerende. Nu skal der lægges en ordentlig plan for mig, så jeg kommer mig helt over skaden, siger Kristian Bach Bak.

Se også: Sådan gør man det! Midtjysk sensation i Belgien

5 kommentarer
Vis kommentarer