Konge-hug ødelagde Brøndbys aften i Berlin

Vedad Ibisevic stod for aftenens store højdepunkt, da han med sin fremragende helflugter afgjorde Europa League-kampen til Herthas fordel

Brøndby tabte 0-1 i Berlin til Hertha BSC. Foto: All OVer
Brøndby tabte 0-1 i Berlin til Hertha BSC. Foto: All OVer
Følg Fodbold
Følg Europa League

BERLIN (Ekstra Bladet): Duer ikke - væk. Sådan var beskeden fra Alexander Zorniger til Vedad Ibisevic, da de to delte klublogo i Stuttgart. Den bosniske angriber passede ikke ind i tyskerens kram, og han blev derfor sendt af sted til Berlin, hvor Hertha stod klar med åbne arme.

Sidenhen stod det klart, at der heller ikke var plads til Zorniger, der blev fyret efter en katastrofe-start i Stuttgart. Torsdag aften stod de to så overfor hinanden igen, og det må have smagt særdeles godt for angriberen efter kampen. For med hans fremragende helflugter fik han sendt en 'buket tak-for-sidst-roser' af sted til manden, der ikke troede på ham.

Lige torsdag aften ville Zorniger sikkert gerne have gjort sin Stuttgart-gerning om. For angriberens mål var det eneste i aftenens Europa League-kamp mellem Hertha Berlin og Brøndby, og dermed fik Ibisevic gjort Brøndbys europæiske eventyr vanskeligere - men uden chance er Vestegnsklubben dog ikke.

Op til kampen havde Brøndby snakket om, at Hertha måske ville komme blæsende fra start, men i stedet var det Brøndby selv,  der satte sig på tingene. Den fik fuld smadder i nærkampene, Brøndby var bestemt ikke bange, og deres pres så ikke ud til at bekomme Hertha vel.  I begyndelsen af affæren var der ikke den forskel på et hold fra toppen af Bundesligaen og et hold fra toppen af Superligaen, som man måske kunne have ventet. Pil op til Brøndby i de første 20 minutter.

Men som halvlegen skred frem, begyndte den positive pil at hænge noget, for Hertha fik for alvor spillet sig ind i kampen, og de fik presset Brøndby længere tilbage i defensiven, uden det dog gjorde Hertha synderligt farlige foran mål.

Det skortede på chancer i første halvleg, og hvis det ikke havde været for en forrygende Vedad Ibisevic-genialitet, så kunne Brøndby være gået tilfredse til pause.

Bosnieren modtog en bold inde i Brøndbys felt og måtte træde et par skridt tilbage for at få træf på den.  Men hvilket træf! Med en fremragende førsteberøring med ryggen halvt vendt mod målet sendte han en blændende kasse i nettet totalt uden chance for en ellers sikker Frederik Rønnow i målet.

Ibisevic blev kasseret af Alexander Zorniger i Stuttgart i sidste sæson, men torsdag aften gav han altså igen på fornemste vis. Brøndby-spillerne var advaret, for Zorniger havde inden kampen advaret mod Ibisevics fremragende førsteberøringer i boksen. Man forstod hvorfor…

Hertha scorede på deres første chance i kampen. Foto: AP
Hertha scorede på deres første chance i kampen. Foto: AP
 

Målet gav naturligvis tyskerne overskud, og blev bedst symboliseret ved målmand Rune Jarstein, der sendte Pukki på røven med en simpel fodfinte.

Resten af halvlegen var Brøndby kun statister på Herthas banehalvdel, hvor Brøndbys angrebsduo Teemu Pukki og Kamil Wilczek havde det svært overfor det amerikanske skur John Brooks og Sebastian Langkamp i Herthas midterforsvar.

En halvforkølet afslutning fra Martin Albrechtsens fod i starten af kampen var alt, de blå/gule bød ind med offensivt før pausen.

Tendensen fortsatte desværre efter pausen. Hertha havde fået selvtillid, og de fortsatte, hvor de slap.

De begyndte for alvor at sværme omkring Rønnows mål. Især Brøndbys unge venstre back Svenn Crone havde problemer. Det var konstant i hans side, Hertha stred sig igennem, måske heller ikke så overraskende, når man ser på, at han hele foråret spillede i Brønshøj i den næstbedste danske række… Ganske overraskende, at han fortsat bliver valgt til venstre backen, hvor Jesper Juelsgård i stedet indledte kampen på bænken.

Efter ellers at have skabt en flot og højrøstet kulisse, følte Brøndbys fans trang til at tiltvinge sig en uheldig hovedrolle. Herthas fans startede en mindre fyrværkeri-aftænding, der dog ikke endte på banen. Det ville udefansene ikke stå tilbage for. Så der blev sendt fyrværkeri på banen i stor stil, og det tvang kampens dommer til en kortvarig afbrydelse, mens angrebstræner Mark Strudal og udskiftede Frederik Holst forsøgte at dæmpe gemytterne.

Fansene burde i stedet have haft fokus på, at deres helte fik spillet sig bedre ind i halvlegen, hvor en ellers usynlig Pukki skulle have udlignet, da han blev spillet fri inde i feltet, men sparkede for dybt i bolden og sendte den over mål.

Hvor første halvleg skortede på målchancer, så blev anden halvleg en anden affære. Med Hertha i teten bød begge hold ind med flere offensive aktioner, og undervejs måtte en flyvende Rønnow hive en stor redning ud af sine lange målmandsærmer.

Til slut gik der lidt stillingskrig i den. Holdene løb måske lidt tør for kræfter, og Hertha koncentrerede sig om defensiven, som Brøndby aldrig fik lirket op torsdag aften.

Ikke mindst Teemu Pukki må ærgre sig over sin kæmpe-afbrænder i anden halvleg. Det er den slags chancer, som Brøndby SKAL score på, hvis de vil gøre sig forhåbninger i returkampen om en uge hjemme på Brøndby Stadion.

Politiet flytter Brøndby-FCK

Bold, bajere og Brøndby: Danskerne har indtaget Berlin

Undervejs blev kampen afbrud af fyrværkeri fra Brøndbys fans: Fotos: AP

Se målene: SønderjyskE med kæmpe resultat i Europa

Før polsk brag: Onyszko sviner SønderjyskE og dansk fodbold

Zorniger advarer: Ham skal vi passe på

Zorniger hylder Danmark: En grund til I er så lykkelige

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind