Kræsne Sisto: Jeg håbede på andre klubber

FC Midtjylland må mod Legia Warszawa tage hul på Europa League med en formsvag stjerne 

Pione Sisto (i sort) er aktuelt ikke i stand til at levere de overraskende indslag, som han begejstrede Superligaen med sidste efterår (Foto: Lars Poulsen)
Pione Sisto (i sort) er aktuelt ikke i stand til at levere de overraskende indslag, som han begejstrede Superligaen med sidste efterår (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): – Jeg har altid vidst, at det er nemt nok at blive god, men det at være god er ikke nogen nem ting.

Pione Sisto sidder midt i sin unge karrieres største krise. Mens FC Midtjylland troner på toppen af Superligaen og tager hul på sit første europæiske gruppespil, så kæmper den vævre fløj for at finde niveauet. Al den positive opmærksomhed, han fik sidste efterår, er fortrængt, og selv om mestrene skaber resultater, så er det Sistos famlende form, der lige nu er det store tema.

Sisto: Er inde i en downperiode

– Der er en grund til, at jeg får opmærksomhed. For jeg har vist, hvad jeg kan. Og når jeg så ikke præsterer, så bliver der slået ned på det.

– Så er der opmærksomheden fra træneren, holdkammeraterne ... medierne ... Og jeg har godt vidst, at det ville være sådan, men det er den rigtig svære del ved at være god. Der er aldrig ro på som sådan. Og det er der, hvor jeg finder ud af, hvor stærk, især mentalt, jeg er til at håndtere de her ting. Hvordan skaber jeg den ro, der gør, at jeg stadig er i stand til at fokusere, forklarer han om de tanker, han gør sig lige nu.

Seks grunde til Sisto er i krise

– Da jeg var ny i Superligaen, var der ikke mange, der vidste, hvem jeg var. Spillede jeg ikke godt, så skete der ikke rigtig noget ved det. Spillede jeg godt, så blev jeg måske snakket lidt op. Men der var ikke den helt store opmærksomhed omkring mig fra omverdenen. Der var mere ro omkring mig. Jeg kunne udvikle mig roligt og skulle ikke rigtig forholde mig til så mange ting.

– Det skal jeg nu ... og jeg skal samtidig præstere, for jeg har selv en forventning til, hvad jeg kan. Det viste jeg meget godt sidste efterår. Og den overligger er sat højt – også fra mediernes side. Og de forventninger mærker jeg tydeligt, siger han og erkender, at det netop overståede transfervindue har trukket tænder ud.

Sistos mentale blokering

– Perioden har været hård mentalt. Det handlede om min fremtid, og det var en tid præget af uvished, hvor jeg løbende har truffet nogle valg. Det er så kommet i en periode med mange kampe, og det har været svært at håndtere begge ting.

- Så selvfølgelig har det taget kræfter og opmærksomhed. Sådan vil det nok altid være, hvis jeg ikke ved, om jeg er her om tre dage. Det har selvfølgelig haft indflydelse på mine præstationer, erkender han og forklarer, hvorfor han ikke kom af sted.

– Jeg havde sagt til FC Midtjylland, hvad jeg gerne ville. Og jeg håbede på, at nogle af de klubber, som jeg gerne ville til, kom i spil. Jeg er ret kræsen i forhold til valg af klubber. Det er min fremtid, vi snakker om her, og jeg har haft så gode rammer i FC Midtjylland, så det skal godt nok være i orden for, at jeg tager videre. Og derfor tog jeg ikke af sted, forklarer han.