Langt ude: Danskere fanget af UEFA-regel

Fyldte hoteller og et finurligt regelsæt har gjort, at midtjyderne nu skal tilbringe ekstra tid i bus før Europa League-opgøret mod Malmø

Er Midtjylland kommet godt nok fra start i årets Superliga? Få Ekstra Bladets analyse her

Når ulvene fra Heden i aften skal forsøge at skabe sig det bedst mulige udgangspunkt mod Malmø FF, har forberedelsen ikke været som planlagt.

Det var nemlig intentionen, at Thorups trop skulle overnatte i Malmø, så optakten til opgøret ville blive så gnidningsfri som muligt. Det kunne dog ikke lade sig gøre, skriver Skånska Dagbladet.

- Vi foretrak at bo i Malmø, men en konference i byen betød, at alle hotelværelser i byen var optaget, forklarer cheftræneren, Jess Thorup.

Thorup havde foretrukket, at det var anderledes. Foto: Ritzau Scanpix
Thorup havde foretrukket, at det var anderledes. Foto: Ritzau Scanpix
 

Derfor måtte midtjyderne altså spejde efter andre overnatningsmuligheder i området. Her faldt valget naturligt på København blot 40 kilometer fra byen, hvor der altså var ledige hotelværelser.

Her opstod der dog et nyt problem.

Et reglement hos UEFA tilsiger nemlig, at kampens udehold ikke måtte benytte København som overnatningsby.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

Nu var gode råd dyre, hvorfor der måtte der tænkes i alternativer. Det endte således med, at midtjyderne overnattede i Kristianstad i østsverige, som ligger 100 kilometer fra Malmø. Her fandtes ledige hotelværelser og altså ingen finurlige UEFA-reglementer.

Ifølge cheftræneren får de ekstra kilometer i bus ingen indflydelse på kampens udfald. Han påpeger, at holdet ankommer fuldstændig uforstyrret og i øvrigt skadesfri til kampen.

Noget tyder da også på, at Thorup har gjort sit hjemmearbejde op til kampen.

- Jeg var i Malmø og se deres hjemmekamp mod Vidi. De har megen boldbesiddelse men svært ved at skabe målchancher, afslutter cheftræneren.

Hvis midtjyderne besejrer Malmø over to kampe, kan de se frem mod endnu et Europa League-eventyr til efteråret.

Kampens startfløjt lyder i aften klokken 19.15.

Se også: Kritik af dansk stjerne: 'Arrogante' Eriksen må vige pladsen

Jublen vil ingen ende tage i Vejle - Carlsberg på vej med millionsponsorat. Foto: Jens Dresling Superligaen - 22. aug. 2018 - kl. 22:20 Gang i oprykkerfesten: Superliga-klub lander kæmpe-sponsor

33 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere