Legende efter kollaps: United er komplet katastrofale

Paul Scholes er alt andet end sød ved sin gamle klub, efter Manchester United fik prygl af Liverpool i Europa League

Manchester United får voldsomme tilvininger fra en sand United-legende, der ikke giver meget for holdet - slet ikke efter 2-0-nederlaget til Liverpool i Europa League. (Foto: AP/Jon Super)
Manchester United får voldsomme tilvininger fra en sand United-legende, der ikke giver meget for holdet - slet ikke efter 2-0-nederlaget til Liverpool i Europa League. (Foto: AP/Jon Super)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Europa League

Hvis Louis van Gaal og Manchester United var pressede før opgøret mod Liverpool i Europa League, så er de det i den grad dagen derpå.

For de 'De Røde Djævle' lignede mest af alt små drenge med skoldkopper, da Liverpool rev dem fra hinanden på Anfield Road og vandt med 2-0 i et historisk opgør, som var det første mellem de to nogensinde i europæisk sammenhæng.

Uniteds præstation er selvfølgelig ikke en, der giver klapsalver fra pressen og fansene. Og nu er er af de helt store United-legender ude med voldsomt verbale øretæver til sin gamle klub.

- Det var chokerende her til aften. De spillede med tre i bagkæden, hvilket var en katastrofe sidste sæson, og i dag (i aftes, red.) var de en komplet katastrofe, sagde Scholes ifølge Mirror i ekspertstudiet hos engelske BT Sport efter kampen.

Liverpool overmander United i historisk opgør

Og den tidligere midtbaneterrier og dirigent er ikke færdig med tilsviningen af sine gamle venner.

- De var en rodebutik at se på. Når du er United-spiller, er der en visse standarder, du skal leve op til, og det har spillerne ikke gjort. Da mine holdkammerater og jeg spillede, levede vi op til de standarder. Vi var nødt til det for at føre klubben videre, siger Scholes og uddyber:

- Allesammen (spillere og manager, red.) lever slet ikke op til de standarder. Og de mangler indstilling. Jeg ser Adam Lallana drible rundt efter 60 minutter; nogen må tackle ham, smaske ham ned.

Scholes mindes de gode, gamle dage under Ferguson, hvor der blev gået til fish and chipsene inde på banen, og hvor holdet havde en klar filosofi. Men den mener den lille, rødhåret elegantier, at van Gaal og hans spillere langsomt smadrer.

- I 20 år havde Manchester United en identitet: Hurtig fodbold, og pasninger fremad i banen, med løb foran boldholderen. De sidste tre år er man gået bort fra det, der virkede. Hvad prøvede de egentlig på i aftes?, spørger Scholes opgivende.

Siden van Gaal ankomst til klubben har Scholes været en af hans største kritikere. Det er han stadig, hvis nogen skulle være i tvivl.

- Klubben går den forkerte vej. Denne klub burde kæmpe med om Premier League-titlen og Champions League. Men hvor er de? De er nummer seks i Premier League!

Tottenham-manager efter 0-3: Vi havde en dårlig dag

Scholes' gamle holdkammerat Rio Ferdinand er lige så rystet over 'De Røde Djævles' niveau - eller mangel på samme.

- Den manglende fight, presspillet og sammenhængen er nødt til at blive bedre i returopgøret. Der er ingen undskyldninger. Du er nødt til at vise en form for fight, men det så vi bare ikke noget af i aftes, siger Ferdinand og leverer en stikpille af de større:

- Liverpool viser tegn på forbedringer i forhold til, hvor de er på vej hen. Det gør United ikke, og det er bekymrende.

Manchester United tager imod Liverpool i returopgøret på Old Trafford den 17. marts.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind