Liverpool flænset i engelske medier: Spanien koger over med Sevilla

Voldsom kritik af Liverpool i kølvandet på nederlaget til Sevilla, der som ubestridte konger af Europa League omvendt vågner op til et overflødighedshorn af hyldest i Spanien

Hør sportens ekspert-analyse af EL-Finalen her

Det er dagen derpå. For Sevilla og for Liverpool. For vinderne og for taberne. For holdet, der onsdag indløste billet til Champions League ved at vinde Europa League for tredje sæson i streg. Og for holdet, der tabte sin anden finale i sæsonen og nu står uden udsigt til europæisk deltagelse efter sommerferien.

Sådan er realiteterne i kølvandet på det fornemme comeback, som Sevilla satte i scene på St. Jakob Park i Basel, hvor 0-1 ved pausen blev vendt til 3-1, da kampen blev fløjtet af.

Den slags giver selvsagt genlyd i medierne. På godt og ondt. På det europæiske fastland og på de britiske øer. Og det er selvsagt ikke sjov læsning for Liverpool-lejren, hvis stab og spillere skulle vælge at kigge i engelske aviser i dag.

Jürgen Klopp og hans besætning bliver således sablet ned, og der er på den led lagt låg på den eufori, der ellers havde hobet sig op frem mod onsdagens kamp, der af mange Liverpool-fans var udset til at skulle definere, om sæsonen ville være en succes eller en fiasko.

- De forsømte at følge op på den vidunderlige føring, Daniel Sturridge sørgede for i det 35. minut, hvor det så ud til, at der kun var et hold på banen. Men til slut var Liverpool heldige med ikke at have lidt et større nederlag, da de blev totalt overrumplet, skriver Daily Mirror-journalisten John Cross.

- Håbene og drømme endte i tårer for Liverpools medrejsende røde hær, mens Klopp kan se en enorm udfordring foran sig, da hans forsøg på at genskabe Anfield led et stort knæk.

- Der er intet adgangsbevis til Champions League, ingen europæiske trofæer, og det værste er, at sandheden er den, at de (Liverpool, red.) så ud til at være milevidt fra at kunne lykkes, skriver Cross og sammenligner med de flotte resultater på vej mod finalen.

- Den heroiske indsats man så i de tidligere kampe mod Manchester United, Villarreal og Borussia Dortmund er glemt som følge af de horrible defensive fejl (i finalen, red.). 

Det startede ellers så godt for Liverpool. Med en føring efter første halvleg så det ud til, at det engelske hold skulle vinde sin første europæiske finale siden 2005.

Men anden halvleg ændrede alt. Ikke mindst takket være en begyndelse, som specielt backen Alberto Moreno nok gerne ville have været foruden. Han får i hvert fald en hård medfart hos The Telegraph.

 

- Det kunne beskrives som anti-Istanbul (værtsbyen for CL-finalen i 2005, hvor Liverpool vandt efter at have været bagud 0-3. red.). Alt gik galt i pausen. Alberto Moreno var en helt for Sevilla i UEFA Cup-finalen for to år siden. Han var ikke i stand til at gentage den bedrift i Liverpool-farver.

- Moreno havde ikke i sinde at være klar fra anden halvlegs begyndelse. Det havde hans holdkammerater heller ikke, men hans (Morenos, red.) defensive svigt efter 17 sekunder ændrede kampen. Liverpool gik i opløsning, lyder det.

Det er dog ikke kun Moreno, der får med sablen hos det store engelske medie. Kniven bliver ført ind i Liverpool som helhed – og den bliver drejet godt og grundigt rundt.

- Det var skræmmende, hvor dårlige Liverpool var i anden halvleg. Det var dårlig kopi af det hold, der var nået til finalen og havde været i kontrol efter de første 45 minutter, er dommen.

Heller ikke Daily Mail er imponeret. Her hæfter man sig ved, at forventningerne til mødet med Sevilla på ingen måde endte med at stå mål med selve præstationen i opgøret. Dertil var modstanderen for overlegen. I hvert fald efter pausen.

- I England var der store forventninger til Liverpools muligheder i finalen. En tro, der blev ødelagt efter en anden halvleg, hvor Sevilla rev sin modstander fra hinanden.

- Til retfærdighed skal siges, at der i Spanien omvendt også var enorm tiltro til Sevillas overlegenhed, og i sidste ende var det deres optimisme, som fremstod som den, der kom mest til sin ret i virkeligheden, lyder analysen.

- Jürgen Klopp har sit at tænke på efter endnu et finale-nederlag og må befinde sig i en tåge af raseri. Der har været for meget eufori under hans første sæson på Anfield, men facit er den, at den til slut ender med to finale-nederlag, en placering midt i ligaen og ingen europæisk fodbold i næste sæson.

Liverpool afholdte pressemøde efter kampen. Hør mere her

Fest i Spanien
Hos de spanske medier er stemningen en hel anden. Ligesom fokus selvsagt er rettet mod Sevillas mesterstykke frem for Liverpools deroute.

Michael Krohn-Dehlis klub har med onsdagens sejr nu vundet tre Europa League-finaler på stribe - og med sammenlagt fem titler i turneringen, som ses som lillebror til Champions League, over de seneste 11 år, står andalusierne tilbage som konger i dette territorium.

Spaniens største avis er i al fald ikke i tvivl. Marca har tilladt sig at ændre lidt på titlen for Europa League, og sportsmediet har i stedet kaldt turneringen for Sevilla League.

Euforien kører videre i nogenlunde samme spor, når det gælder en af de andre store aktører i det spanske mediebillede inden for sportens verden.

Der bliver heller ikke sparet på superlativerne i AS, der på sin hjemmeside bringer overskriften 'En esta vida hay una certeza: el Sevilla gana la Europa League'. Direkte oversat betyder det, at der kun er én ting i livet, som er sikkert: At Sevilla vinder  Europa League.

Den spanske klub er med sejren sikret en plads i næste års Champions League - og har tilmed muligheden for at binde en endnu flottere sløje på sæsonen, når de lørdag møder FC Barcelona i den spanske Copa del Rey.

Sevilla vandt Europa League for tredje år i  Ennio Leanza/Keystone via AP) Europa League Vild vending: Klopps kæmpe kollaps

Der var ballade før Liverpool-Sevilla (Foto: AP) Europa League Fan-ballade til finale: Se billederne

Coke blev dobbelt målscorer i 3-1-sejren mod Liverpool (Foto: AP) Europa League Sevilla-helt kæmpede for skadet Krohn-Dehli

25 kommentarer
Vis kommentarer