Liverpool ude efter straffedrama

Lovren blev skurken for Liverpool, da holdet røg ud til Besiktas i Europa League

Liverpool ude efter straffesparkskonkurrence og nederlag til Besiktas (Foto: AP)
Liverpool ude efter straffesparkskonkurrence og nederlag til Besiktas (Foto: AP)

Med en 1-0-sejr fra den første kamp i England – og en imponerende form uden nederlag de seneste 10 ligakampe – var det umiddelbart Liverpool, der så ud til at stå med det bedste udgangspunkt for videre avancement inden kampen i Istanbul. Besiktas skulle omvendt prøve at rejse sig oven på en skuffende weekend, hvor man, på udebane, mistede førstepladsen i den tyrkiske Superlig efter et nederlag til upåagtede Eskisehirspor.

Det var da også Liverpool, der kom bedst fra start. Englænderne virkede tændte og energiske i første halvleg, og især humørspilleren Mario Balotelli virkede som om, han havde fået det rigtige ben ud af sengen. Flere gange kom Raheem Sterling og Daniel Sturridge til chancer skabt på forarbejde af Balotelli og Alberto Moreno, men de to stjernefrø var gennemgående for tøvende og uskarpe.

Sidste udkald for Liverpool

Besiktas lod sig let presse og afgav stort set alt initiativ til Liverpool, samtidig med at Demba Ba i det tyrkiske angreb spillede en usædvanlig anonym første halvleg. 0-0 ved pausen.

I anden halvleg vendte billedet dog. Liverpool tabte mere og mere pusten, og man fik mistanken om, at de engelske spillere allerede var begyndt at kigge frem mod Premier League-opgøret mod Manchester City på søndag.

I hvert fald begyndte tyrkerne at spille deres chance. Efter 60 minutter kom Tolgay Arslan ind i stedet for Sosa. Ni minutter senere var han centimeter fra at kanonere et skud ind fra 30 meters afstand, og efter 73 minutter senere fik han så netmaskerne til at blafre. Efter et tæt opspil røg bolden ind på Demba Ba, som noget heldigt fik lagt bolden af til netop Arslan, der kunne score det forløsende mål og bringe de to hold lige i det samlede resultat.

Liverpool slagtede aftenens modstander - og slog CL-rekord

Scoringen gav for alvor tyrkerne pondus, og de pressede på for at score det afgørende mål. Muligheden skulle komme to minutter inde i overtiden, men Ba brændte på det skammeligste, da han bankede bolden på overliggeren fra 3-4 meters afstand.

Derfor måtte man ud i en forlængelse og siden hen straffesparkskonkurrence, hvor Liverpools Dejan Lovren blev skurken, da han, som den eneste, bankede sit spark over mål – og Besiktas videre til næste runde.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.