Annonce:
Annonce:

Lyngby snydt for sensationen i overtiden

David Nielsens undertippede Lyngby-mandskab snublede i slutfasen mod FC Krasnodar og tabte ufortjent

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

Lyngby var sekunder fra at levere endnu en gedigen Europa-overraskelse, men Superligaens bronzevindere måtte rejse hjem fra Rusland med et 2-1 nederlag efter mødet med verdensstjernerne fra Krasnodar.

Lyngby kom ellers foran efter en god times spil ved Jeppe Kjær, men kræfterne slap op for danskerne i overtiden, hvor indskiftede Magomed-Shapi Suleymanov dukkede op og stjal sejren til Krasnodar, efter Viktor Claesson havde udlignet kort efter Kjærs kasse.

Russerne stillede med store navne som Andreas Granqvist, Joaozinho, Viktor Claesson og Wanderson i startelleveren, men det undertippede danske hold gik friskt og uimponeret til opgaven på verdens dyreste fodboldstadion i Krasnodar.

Lyngby var endda decideret uheldige med ikke at komme foran allerede efter ti minutter, da David Boysen sendte et frispark på stolpen. Den havde målmand Andrei Sinitsyn ikke fået handskerne på.

Annonce:

Febrilske afslutninger
Faktisk sad Lyngby på det meste i kampens indledning, hvor danskerne havde flere muligheder for sensationelt at tage føringen mod det russiske storhold. Særligt Jesper Christjansen kom frem til et par fine afslutninger - dog uden den afgørende skarphed.

Krasnodars dyre stjerner kunne ikke holdes nede hele kampen, og russerne begyndte at diktere spillet efter 25 minutter. Forinden havde den svenske landsholdsspiller Viktor Claesson misbrugt en stor kontrachance, da han tørt fyrede af lige på Mikkel Andersen.

Heldigvis for Lyngby blev de russiske favoritter mere og mere febrilske i afslutningerne, som kampen skred frem, og Lyngbys skadesramte forsvar stod fornemt imod det pres, som Krasnodar satte ind.

Kjær huggede til
David Nielsen måtte undvære både sin anfører Mathias Tauber, viceanfører Thomas Sørensen og islændingen Hallgrimur Jonasson i centerforsvaret på grund af skader, men vikarerne, Oliver Lund og Thomas Guldborg Christensen, stod flot imod i defensiven.

I den anden ende af banen lurede lille Jeppe Kjær konstant på et kontramål, og efter par halvgiftige, misbrugte muligheder huggede Jeppe Kjær til efter 64 minutter.

Annonce:

Det var dog ikke på et kontra, men derimod efter et hjørnespark, Lyngby mod de flestes forventninger kom foran, da Jeppe Kjær skrabede bolden det sidste stykke over stregen efter en klumpspilssituation.

Uheldig Mikkel Andersen
Den overraskende føring holdt dog kun i tre minutter, før Viktor Claesson bragte balance i regnskabet. Lyngby-keeper Mikkel Andersen så ikke alt for heldig ud ved udligningen, da han kun kunne parere fra Wanderson, således returen røg direkte ud i fødderne på Claesson, der takkede og fulgte op.

Mikkel Andersen rådede dog bod på sit lidt sløje målmandsspil med ti minutter igen, da Krasnodar var centimeter fra at tage føringen. Mauricio Pereyra trykkede af fra distancen, men den danske målmand kom helt ned til jorden og slog bolden ud på stolpen. Bolden dansede på tværs af stregen, men ind gik den ikke.

Annonce:

Lyngby var på hælene i slutminutterne, da Krasnodar for alvor pressede på for hjemmesejren, men det havde overordnet set ikke været ufortjent, hvis det danske Superliga-mandskab fik en uafgjort med hjem til Sjælland. Sådan skulle det dog ikke gå, da de kongeblå ikke kunne ekspedere et hjørnespark væk 15 sekunder før slutfløjtet.

Men selv om Suleymanov altså sikrede russerne første stik, er alt fortsat åbent inden returkampen på torsdag.

Europa League-dommen: To videre og et hold ved endestationen

David N. før Europa-brag: Kunne ikke blive mere bekymret

Tilskuer-ballade giver Brøndby kæmpe fordel

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: