Annonce:
Annonce:

Mourinho langer ud efter Dolberg og co.: 'I hører ikke til i finalen'

Manchester United-manageren bryder sig ikke om, at Champions League-hold får en chance til

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

Det er to af de helt tunge traditionsklubber, der tørner sammen på Friends Arena i Stockholm, når Manchester United og Ajax Amsterdam onsdag spiller om den endelige sejr i Europa League.

Her kan englænderne vinde Europa League for første gang, mens hollænderne kan fordoble antallet af sejre i den mindste af de europæiske turneringer.

Men hvis det stod til Manchester Uniteds manager, José Mourinho, så burde Kasper Dolberg og holdkammeraterne slet ikke være en del af finalen i den svenske hovedstad.

- De burde tage hjem, fastslår portugiseren overfor Daily Mail.

Mourinho mener nemlig ikke, at Ajax hører til i Europa League, fordi holdet fik en ekstra chance  for europæisk succes efter at have tabt 2-5 samlet til russiske Rostov i playoff-runden i Champions League.

- De er et Champions League-hold. De kommer fra Champions League. Jeg har altid været imod det, lyder det fra Mourinho, der med en sejr onsdag kan redde en noget slingrende United-sæson, hvis det lykkes at sikre trofæ nummer to (efter 3-2 sejren over Southampton i Liga Cup-finalen, red.) og ikke mindst et sæt CL-billetter til den kommende sæson.

Her bliver Dolberg dobbelt målscorer:
SNTV: Dolberg scorer to kasser mod Twente
Annonce:


Det kræver dog en sejr over et meget talentfuldt Ajax-hold, der kan sikre det første europæiske trofæ siden Champions League-triumfen mod AC Milan i 1995, og råder over to store danske profiler i stortalentet Kasper Dolberg og rutinerede Lasse Schöne.

Men de burde altså slet ikke være med i Stockholm, hvis det stod til 'The Special One'.

- Jeg synes ikke, et hold skal have lov til at spille to europæiske turneringer i samme sæson. De burde tage hjem. De burde ikke få muligheden for at spille i Europa League. Europa League er for hold,  der kvalificerer sig til den - som os, tordner Mourinho, der til gengæld har stor respekt for talentarbejdet, der har sendt et meget ungt Ajax-hold i finalen og sikret storklubben et længe ventet comeback i det europæiske rampelys.

- Jeg tror ikke, at det er held, at Ajax har så mange unge spillere. Deres scouting-system må være rigtig godt, ligesom deres uddannelses-system, siger José Mourinho.

62306376.jpg 

Annonce:

Selv om det efterhånden er længe siden, at Ajax har hjemført et europæisk trofæ, er det stadig Amsterdam-klubben, der er storebror i europæisk sammenhæng i forholdet til Manchester United.

Således har Ajax fire sejre i Europa Cup'en for mesterhold/Champions League samt en sejr i både den nu hedengangne turnering for pokalvindere og UEFA Cup'en/Europa League, mens Manchester United har tre trofæer i Europa Cup'en for mesterhold/Champions League og en enkelt sejr i pokalvindernes turnering.

Europa League-finalen spilles i Stockholm onsdag klokken 20.45.

 

Historisk pengeregn: Sejr over Dolberg forgylder United-stjerner

Dolberg skal vælte gigant: Så latterlig stor er forskellen

Mourinhos snedige plan: Sådan vil han få skovlen under Dolberg

Alle elsker Dolberg: Se den overvældende hyldest

Husker du? De glemte fodboldstjerner

Her viser Eriksen og co. vejen for Ajax:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: