Næsten ulovligt: Danmarks bedste teenagere fik smæk

FC Nordsjælland tabte hjemme 1-2 til FK Partizan, og der skal nu et mirakel til, hvis teenagerne fra Farum skal videre til den afgørende playoff-kamp før gruppespillet

FCN mødte overmagten, da de tabte med 1-2 til FK Partizan. Foto: Jens Dresling
FCN mødte overmagten, da de tabte med 1-2 til FK Partizan. Foto: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Europa League

Bilerne på de normalt så stille villaveje i Farum kom kørende med sort-hvide flag ud af vinduerne, og de stribede trøjer lugtede lidt af Juventus, da der torsdag aften var endnu et tilskuerstærkt storhold forbi FC Nordsjælland i Europa League-kvalifikationen i form af de 27-dobbelte serbiske mestre fra FK Partizan.

Men mens det svenske storhold AIK i forrige runde blev sendt hjem med nederlag, så var det denne gang de unge Farum-drenge, der trak det korteste strå og blev slået med 1-2 på hjemmebane, hvor der foran stadion før kampen også blev snakket om noget så sjældent som udsolgte tilskuerafsnit i den danske lejr. Hele 6.079 tilskuere dukkede op på den varme sensommeraften i Farum.

Danskerne stillede igen med fem teenagere i startopstillingen, men der manglede den sædvanlige idérigdom, og et par flade langskud fra Karlo Bartolec og Andreas Olsen var det tætteste FCN kom før pausen. Serberne lignede et hold, der havde forberedt sig godt på danskerne. Og selvom Partizan også havde svært ved at komme til chancer, så truede de konstant i luften, hvor det blev til flere hovedstødsforsøg.

Victor Nelsson og holdkammeraterne kommer på en svær opgave, når de skal vende et hjemmebanenederlag. Foto: Jens Dresling
Victor Nelsson og holdkammeraterne kommer på en svær opgave, når de skal vende et hjemmebanenederlag. Foto: Jens Dresling

Det eneste, som målmand Nicolai Larsen, ikke havde styr på var udækkede Ricardos efter ti minutter, hvor den nyindkøbte landsholdsangriber fra Kap Verde ved forreste stang snittede 1-0 i nettet. Efter pausen kom FCN heller ikke frem til det store, og så blev det i stedet 2-0 efter en times spil, da kantspilleren Goran Zakaric slap fri i dybden og driblede uden om Nicolai Larsen og scorede i tomt mål.

Stadig håb
Bedre blev det, da 20-årige Mathias Rasmussen kom på banen med tyve minutter igen. Efter et velspillet angreb fik han sendt 1-2 i nettet, og kort efter var han også tæt på 2-2-scoringen. FC Nordsjælland var flere gange tæt på udligningen, men selvom serberne havde det svært med den indskiftede Mohammed Kudos, der netop er blevet 18 år, så holdt de stand.

Næste torsdag venter returkampen i Beograd, og her skal FC Nordsjælland håbe på et mirakel, hvis de skal videre til næste runde af kvalifikationen. Vinder de ude mod Partizan, der har været i europæisk gruppespil seks af de seneste otte år, så venter formentlig det tyrkiske storhold Besiktas, der ligesom Partizan også spiller i sorte og hvide Juventus-striber.

Kæmpe gevinst: Superliga-stjernen ryger til Spanien

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+