Ny dansk skalp for Club Brugge: AaB kollapsede hjemme

AaB ligner efter 3-1 nederlaget i Aalborg det tredje danske hold, som Club Brugge ekspederer ud af Europa i denne sæson

Belgisk jubel i Aalborg torsdag aften. (Polfoto)
Belgisk jubel i Aalborg torsdag aften. (Polfoto)

AaB er det tredje danske hold Club Brugge har mødt i denne sæsons Europa League.

Og nordjyderne blev også tredje hold på stribe til at få belgiske øretæver. 3-1 i Aalborg var sådan set ikke et mål for lidt i en magtdemonstration af topholdet i Belgien. Endnu mere bekymrende var det, at Club Brugge startede med flere profiler på bænken heriblandt Tom de Sutter og Victor Vasquéz.

Nicklas Helenius’ straffesparksscoring 20 minutter før tid er det eneste, der giver returkampen i Brügge i næste uge den mindste skygge af håb for et mirakel-comeback.

Fakta: AaB sænket af Club Brugge

Brügge besejrede Brøndby med samlet 5-0, og vandt 4-0 over FCK i Parken i Europa Leauge-gruppespillet. Eneste oprejsning var FCKs 1-1 kamp i Brügge.

Men klassen mellem mesterskabsfavoritterne i Belgien og de bedste danske hold blev atter understreget i den første 1/16-finale i Europa League, hvor Club Brugge med ret enkle midler sænkede AaB.

Dermed har Club Brugge en uhyggelig statistik på 9-1 på dansk grund i denne Europa League-sæson.

AaB kom sådan set udmærket fra start i kampen, hvor de forsøgte at skabe huller i Brugge-defensiven. Men der var lukket helt af i defensiven, der heller ikke lukkede et eneste mål ind i udekampene i gruppespillet.

AaB-profilens hemmelighed: Blind på det ene øje

Klasseforskellen i perioder kom givetvis også til udtryk, fordi det var AaBs første kamp siden midten af december, mens Club Brugge har spillet otte liga-kampe siden nytår. Det gav i hvert fald også et momentum, som AaB havde svært ved at modstå.

Brugge havde dog også stolpeskud og en anden stor chance inden for de første ti minutter, så de var advaret om det, der ventede dem. Det kom så efter 25 minutter, hvor Rasmus Thelander stod på den forkerte side af tårnhøje Obbi Oularé.

Blot fire minutter blev den store bakke, 1-0 målet havde skabt, til et regulært Mount Everest. Giftige Refaelov, der scorede tre mål i Parken mod FCK, leverede et drømmehug udefra, som Nicolai Larsen kun kunne følge hele vejen til netmaskerne.

Kollapset blev totalt for hjemmeholdet, da Kenneth Emil Petersen prikkede den forbi egen målmand efter en times spil, og Helenius’ scoring ligner blot et trøstemål i den store sammenhæng.

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.