Panathinaikos raser: Brøndby forsøger at være fjendtlige

Panathinaikos giver ikke meget for anklagerne om racisme mod Brøndbys Lebogang Phiri

Panathinaikos mener, at Brøndby forsøger at skabe dårlig stemning og fjendtlighed mellem klubberne efter anklagerne om racisme. Foto: AP/Yorgos Karahalis.
Panathinaikos mener, at Brøndby forsøger at skabe dårlig stemning og fjendtlighed mellem klubberne efter anklagerne om racisme. Foto: AP/Yorgos Karahalis.

Konflikten og spændingerne mellem Panathinaikos og Brøndby er på sit højeste, efter Panathinaikos' svenske stjerne Marcus Berg ifølge Lebogang Phiri skulle have kaldt ham 'abe' midt under kampen. En handling, der fik Brøndbys Rodolph Austin til at opsøge Berg efter opgøret i Athen for at slås med tomålsskytten.

Nu reagerer Panathinaikos officielt på Brøndbys racisme-anklage og på balladen efter kampen.

- Vi ser et forsøg fra det danske hold på at ødelægge stemningen, efter de fik et dårligt resultat. De forsøger at skabe en fjendtlig atmosfære for at opnå den maksimale fordel. Panathinaikos har en lang historie i europæisk fodbold og vil ikke følge den vej, modstanderen har valgt, skriver Panathinaikos på sin hjemmeside.   

Her stopper Panathinaikos dog ikke med at kommentere torsdagens dramatiske efterspil på kampen. Athenerne forsvarer deres svenske spydspids, som efter deres udsagn er lidt af et dydsmønster på en fodboldbane.

- Marcus har været her i klubben i tre år, han er et medlem af det svenske landshold og har spillet med i toppen i mange år, men han har aldrig skabt nogen former for problemer eller udvist racistisk adfærd. Han er en af Panathinaikos' ledere på grund af, at han er et godt eksempel.

- Alle ved, at intensiteten stiger under kampene, men Marcus gik ikke over grænsen.

Panathinaikos siger samtidig, at den er en multikulturel klub, der udgøres af mange forskellige nationaliteter, som indbyrdes har et godt forhold og gør en dyd ud af at respektere hinanden.

- Panathinaikos som klub og herunder spillerne fordømmer racisme. Tidligere har vores egne spillere været ofre for racistiske angreb, så vi er særligt følsomme over for den problemstilling.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Brøndby for at forholde dem Panathinaikos kritik, men vestegnsklubben har ingen kommentarer til grækernes udtalelser.

Panathinaikos vandt med 3-0 over Brøndby. Der er returopgør på Vestegnen op torsdag.

Nedlægger protest: Brøndby utilfredse med Rønnow-udvisning

Brøndby-spillerne chokeret: Modstander kaldte Phiri en abe

Dobbelt rødt til Brøndby: Farvel til gruppespillet

Alt eller intet: Sønderjyske-træner ofrede profil

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt