Annonce:
Annonce:

Perfekt dansk aften! FCM holdt legestue

FC Midtjylland udspillede torsdag Thomas Dolls Ferencvaros-hold i Europa League, og midtjyderne er nu klar til tredje kvalifikationsrunde mod de polske pokalvindere

FCM havde sikret sig et godt udgangspunkt i første opgør i Ungarn. Foto: Ritzau/ Henrik Ole Jensen/Herning Folkeblad
FCM havde sikret sig et godt udgangspunkt i første opgør i Ungarn. Foto: Ritzau/ Henrik Ole Jensen/Herning Folkeblad
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

HERNING (Ekstra Bladet): Der opstod aldrig tvivl om, hvorvidt FC Midtjylland skal til Polen i næste uge for at møde de polske pokalvindere, Arka Gdynia, i tredje kvalifikationsrunde i Europa League.

Torsdag aften flænsede Ulvene nemlig det tidligere storhold Ferencvaros fra første fløjt i Herning og fik dermed vasket noget af skampletten fra søndagens ydmygende 0-4 nederlag til Brøndby af sig.

Faktisk var det svært at få øje på, at det var samme FCM-hold, der fik tæsk i Brøndby og så det mandskab, der torsdag aften satte de 29-dobbelte ungarske mestre eftertrykkeligt på plads - i hvert fald spillemæssigt, for på resultattavlen måtte FCM nøjes med 3-1 og dermed samlet 7-3.

Annonce:

Midtjyderne burde have været foran 3-0 allerede efter den første halve time, da Tim Sparv havde to nærgående forsøg tæt under mål ligesom Paul Onuachu missede en kæmpe mulighed. Den lange nigerianer skulle blot glide Rasmus Nissens hårde, tværgående indlæg over stregen, men Onuachu formåede på mærkværdig vis at skovle bolden bagud i keeperens favn i stedet.

Der var dog aldrig panik i Herning qua 4-2 sejren i Ungarn, og efter 34 minutter satte en veloplagt Gustav Wikheim trumf på med føringsmålet på MCH Arena. Nok engang serverede Rasmus NK bolden foran mål i en utagelig position for målmand Dénes Dibusz, og den lynhurtige nordmand var skarpere til at glide en bold over stregen end Paul Onuachu.

Målet fik den tyske Ferencvaros-træner, Thomas Doll, helt op i det mørkerøde felt. Doll var faktisk rasende på både sit eget mandskab og dommerkvartetten allerede fra første sekund, og energiudladningen på sidelinjen mindede om noget, man normalt ser ud for trænerbænken i Horsens. 

Annonce:

Men den tyske udgave af Bo Henriksen var dog langt fra ligeså positiv som sin danske dobbeltgænger, og Doll lignede en træner, der var klar til at udskifte hele sit hold i pausen. Han nøjedes dog i første omgang med Lukacs Böle få minutter inden pausefløjtet.

Man kunne godt følge Thomas Doll langt hen ad vejen, for Ferencvaros var underlegne i stort set samtlige af spillets facetter. Særligt dødboldene skabte usikkerhed i ungarernes forsvar, og hver evig eneste gang de ungarske angribere ikke pressede ordentligt op, og det var ofte, drejede Doll rundt på hælen, himlede med øjnene og skreg unævnelige tyske gloser op mod den midtjyske aftenhimmel. 

Underholdene var det - når man altså ikke direkte frygtede for tyskerens helbred.

Efter 64 minutter forbarmede fodboldguderne og Jesper Hansen sig over Thomas Doll. Ud af ingenting, og det var som i ABSOLUT ingenting, udlignede Rui Pedro, da han headede et frispark ind under Jesper Hansen, der på en anstændig dag ikke havde ladet bolden glide under sin hånd.

Annonce:

Midtjyderne ville dog ikke spilde dyrebare koefficientpoint på gulvet, og værterne pressede ufortrødent på for sejren. 2-1 målet kom med 20 minutter igen, da FCM udførte et mønsterkontraangreb. 

Indskiftede Alexander Sørloth førte bolden frem, lagde den af til Jakob Poulsen, der med sin flødefod serverede målet ved fjerneste stolpe til den energiske Rasmus Nissen, der var her, der og alle vegne.

Sørloth fik lov til at lukke festen med ti minutter igen, da nordmanden udnyttede en opdækningsfejl i det ungarske forsvar og fik en banehalvdel at boltre sig på alene med målmanden. Sørloth svigtede ikke, og angriberen efterlod i det hele taget et solidt indtryk.

FC Midtjylland indleder tredje kvalifikationsrunde mod Arka Gdynia torsdag på udebane. Polakkerne sluttede sidste sæson som nummer 13 i Ekstraklasa, men den lille klub vandt overraskende den polske pokalturnering.

Rødt i nederlag: Brøndby knoklede sig videre

Klubrekord og videre i Europa! Lyngby straffede slovakker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: