Randers FC møder Schmeichels Leicester

FC Midtjylland møder Paok i Conference League-slutspillet, mens en dyst mod Leicester venter Randers

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel og resten af Leicester gæster Randers til februar. (Arkivfoto) Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix
Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel og resten af Leicester gæster Randers til februar. (Arkivfoto) Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland og Randers FC skal til henholdsvis Grækenland og England i Conference League-slutspillets playoffrunde.

Ved mandagens lodtrækning blev FCM parret med Paok, mens Premier League-klubben Leicester og danskerne Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard venter Randers FC.

Første kamp spilles 17. februar, mens returopgøret spilles en uge senere.

FC Midtjylland, der var useedet i lodtrækningen, deltog i gruppespillet i Europa League og havde på sidste spilledag mulighed for at avancere i turneringen.

Men trods en lang række chancer lykkedes det ikke midtjyderne at besejre bulgarske Ludogorets på udebane i torsdags, og holdet sluttede derfor på tredjepladsen i gruppen, der også talte Røde Stjerne fra Serbien og Braga fra Portugal.

Som treer rykkede de danske vicemestre over i knockoutfasen i Europas tredjestørste klubturnering.

Modstanderen Paok mødte FC København to gange i Conference League-gruppespillet. Her blev det både til en 2-1-sejr i Parken og et 1-2-nederlag på eget græs.

Pokalvinderen Randers FC lagde ud med at spille uafgjort i sine fire første gruppekampe i Conference League, men en sejr i næstsidste runde over rumænske Cluj var nok til at sende kronjyderne videre fra gruppen som nummer to trods et nederlag i sidste runde til hollandske AZ Alkmaar.

Randers var seedet ved mandagens lodtrækning.

FC København spiller som det tredje danske hold europæisk fodbold efter årsskiftet, men københavnerne indtræder først i ottendedelsfinalerne.

Årsagen er, at FCK endte på førstepladsen i sin Conference League-gruppe foran Paok, Slovan Bratislava og Lincoln Red Imps fra henholdsvis Grækenland, Slovakiet og Gibraltar.

I sæsonen 2019/20 nåede FCK kvartfinalerne i Europa League og blev besejret af Manchester United efter forlænget spilletid. Holdet forsømte at nå et gruppespil i den forgangne sæson.

Det vides endnu ikke, hvem FCK skal møde. Det afgøres først af en lodtrækning 25. februar efter playoffkampene.

Ud over FCK er Gent (Belgien), Lask (Østrig), Roma (Italien), AZ (Holland), Feyenoord (Holland), Rennes (Frankrig) og Basel (Schweiz) direkte videre til ottendedelsfinalerne.

Der er endnu ikke kommet en afklaring på det aflyste opgør mellem Tottenham og Rennes. I sidste uge blev kampen sløjfet på grund af et coronaudbrud i London-klubben, og efterfølgende meddelte Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), at man opgav at afvikle kampen.

I stedet skal den afgøres på skrivebordet, men det er ikke sket endnu. Derfor møder østrigske Rapid Wien enten Tottenham eller Vitesse i playoffrunden.

FAKTA: Tre danske hold jagter mere europæisk succes

Tre danske hold skal i aktion i Europa på den anden side af nytår.

Mandag fandt Randers FC og FC Midtjylland ud af, hvem de skal møde i den første runde af knockoutkampe i Conference League.

FC København er også fortsat med i turneringen, men sidder over til at starte med i foråret og indtræder i ottendedelsfinalen.

Her er et overblik over de tilbageværende danske holds europæiske kampagner i denne sæson:

* Randers FC.

Endte efter en enkelt sejr, fire uafgjorte og et nederlag som toer i gruppe D i Conference League, hvor kronjyderne var sat sammen med hollandske AZ Alkmaar, Jablonec fra Tjekkiet og rumænske Cluj. Skal i den første knockoutrunde i Conference League møde Leicester med Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard i truppen. Kampene spilles 17. og 24. februar. Randers starter på udebane.

* FC Midtjylland.

Var i Europa League og endte som treer i gruppe F, hvor også Røde Stjerne, Braga og Ludogorets var med. Undervejs vandt midtjyderne to kampe, spillede tre uafgjorte og tabte en enkelt. Skal i den første knockoutrunde i Conference League møde Paok fra Grækenland. Kampene spilles 17. og 24. februar. FC Midtjylland starter på hjemmebane.

* FC København.

Vandt gruppe F i Conference League efter fem sejre i seks kampe. Hovedstadsklubben var oppe imod græske Paok, slovakiske Slovan Bratislava og Gibraltar-holdet Lincoln. Sidder grundet topplaceringen over i første runde af knockoutfasen og skal møde en af vinderne i ottendedelsfinalerne, som der spilles 10. og 17. marts. Der trækkes lod til ottendedelsfinalerne 25. februar.

Finalen i den første udgave af Conference League spilles 25. maj på Arena Kombëtare i Albaniens hovedstad, Tirana.

Kilder: uefa.com.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.