Sådan gør man det! Midtjysk sensation i Belgien

FC Midtjylland klædte torsdag aften Club Brugge af med 3-1 på Jan Breydel Stadion i EL-gruppespillet

0-3! FCM-spillerne fejrer en fuldstændig vanvittig stilling på måltavlen. (Foto: AP)
0-3! FCM-spillerne fejrer en fuldstændig vanvittig stilling på måltavlen. (Foto: AP)

BRUGGE (Ekstra Bladet): Danmark har fået et nyt internationalt storhold.

FC Midtjylland satte her til aften punktum for 15 måneders belgisk tortur, da de danske mestre satte Club Brugge noget så eftertrykkeligt på plads med en meriterende 3-1 udesejr over Club Brugge.

Sejren grundlagt på en overdådig anden halvleg, hvor FC Midtjylland scorede tre gange på 23 minutter og så var det faktisk helt fedt, at et dansk hold omsider kunne være dem, der kunne trække lidt på skuldrene af en sen, kosmetisk reducering.

Pione Sisto har siden lukningen af transfervinduet taget kæmpeskridt mod storformen. Og han havde allerede vist prøver på, at han er på vej mod det niveau, han viste sidste efterår, da han kort efter pausen bankede ulvene på sejrskurs.

Indskiftede Andre Rømer fandt stærkt den dribleglade fløj og fra kanten af feltet trykkede Pione Sisto af. Hans afslutning tog en heldig kursændring på Brandon Mechele og lejrede sig ved den ene målstolpe bag Sebastien Bruzesse.

Se også: Napoli vandt i Polen - overhaler FCM

En drømmestart på anden omgang for FC Midtjylland. Ulvene havde allerede i første halvleg vist sig som mandskabet med de bedste og mest kreative idéer mod et Club Brugge-mandskab, der slet ikke kunne matche niveauet fra sidste sæson. De mange udskiftninger mangler i markant grad at finde sammen som hold.

Og føringen blev fodoblet et kvarter senere på et FCM-varemærke. Et hjørnespark fra Filip Novak landede præcist for panden af to meter-manden Paul Onuachu, der let kunne heade 2-0 ind.

Onuachu header 0-2 ind på måltavlen i det, der endte med total FCM-triumf. (Polfoto)
Onuachu header 0-2 ind på måltavlen i det, der endte med total FCM-triumf. (Polfoto)

Det var svært ikke at sidde og knibe sig selv i armen over at se et dansk hold i fuld færd med at skille Brugge ad. Men det blev endnu bedre, da det blev 3-0 med et kvarter igen. Et frispark fra kanten blev ikke ekspederet ordentligt væk. Og returbolden landede ved Erik Sviatchenko, der headede Filip Novak fri til en let scoring til 3-0.

Se også: Fy for en stinker! FCM-spillerne måtte undvære bad

I det store billede blev Thomas Meuniers sene reducering ligegyldig.

Formiddabelt FC Midtjylland, der dermed står med mere end et ben i knockout-fasen nu hvor Legia Warszawa og Club Brugge er efterladt håbløst sidst i gruppen med nul point.

Se også: Formidabelt, FCM - og Sisto!

Se også: FCM-slider: Kunne ikke have drømt om mere

118 kommentarer
Vis kommentarer