Schöne med stikpille til United: 'De spiller absolut ikke fodbold'

Lasse Schöne var slet ikke imponeret af Manchester Uniteds tilgang til spillet i Europa League-finalen

Schöne fik knubs af de hårde United-spillere. Foto: Imago/All Over
Schöne fik knubs af de hårde United-spillere. Foto: Imago/All Over

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Manchester United var storfavoritter mod det unge Ajax-mandskab, men alligevel overlod de engelske giganter bolden og initiativet til hollænderne, der selv var friske på at tage chancer i onsdagens Europa League-finale.

Men det var en fælde af de helt store.

To gange straffede Manchester United modstanderen og gav meget få muligheder væk. Kynisk.

De vandt nok kampen, men de vandt næppe mange fodboldromantikere over på deres side. Efter kampen var den danske landsholdsspiller, Lasse Schöne, ikke ligefrem ved at kamme over af begejstring over de dyre drenge fra Manchester.

- Det er den måde, som de spiller fodbold. Det er den måde, de har gjort det hele året. De har en god organisation i forsvaret, så spiller de en lang på Fellaini - og håber på det bedste. Det vidste vi, sagde Schöne til blandt andet Ekstra Bladet.

Foto: AP
Foto: AP
 

- De kreerede stort set ingen chancer. Det gjorde vi heller ikke. Vi kom ikke rigtig ind i det spil, som vi havde i kvart- og semifinalen. Det er ærgerligt, for vi kan spille meget bedre, end vi gjorde. Det var den første kamp i Europa League, hvor vi ikke scorede, så det er lidt ærgerligt, at det skulle være i finalen.

Efterfølgende sendte han en stikpille af sted mod vinderne, selvom han anerkendte triumfen.

- Jeg kan godt lide at spille fodbold, og det gør de absolut ikke. Men jeg tager hatten af for den måde, de gør det på. Den er helt anderledes end den måde, vi gør det, og de står med pokalen.

- Jeg ser hellere et hold, der spiller godt fodbold, stå med pokalen, lød det fra danskeren.

Lasse Schöne fortalte også, at det havde været en dårlig bane at spille på, men nægtede at give den skylden for nederlaget.

Det var nu også tydeligt at se, at den var meget hårdt ramt, hvis man gik helt tæt på græstæppet.

Foto: AP
Foto: AP
 

Den danske midtbanespiller blev pillet ud kort efter Dolberg, og det var ikke noget han havde fået varsel om.

- Jeg var heller ikke enig i den, fastslog han.

Foto: AP
Foto: AP
 

Danskeren havde svært ved at finde glæde lige i momentet i mixed zone, men reflekterede alligevel over den flotte sæson.

- Vi har haft et fantastisk år. Vi skal lige bruge et par dage på at komme ovenpå. Det gør ondt nu, men om et par dage kan vi kigge tilbage på det og være stolte over det, vi har opnået med så ungt et hold, og måden vi har gjort det på.

- Vi kan håbe, at vi kan vedligeholde det hold, vi har nu, og så tror jeg, at vi kan gøre noget rigtig stort. Når man har så ungt et hold og ør det så godt i Europa, så kommer der store hold og kigger på spillerne. Jeg håber på, at vi kan blive sammen.