Sensation: Ulvene åd Premier League-profilerne

FCM leverede deres største europæiske præstation, da de med en 1-0-sejr over Southampton kvalificerede sig til Europa League-gruppespillet

I maj skrev FC Midtjylland historie med klubbens første mesterskab siden stiftelsen i 1999.

Torsdag aften blev endnu et stort kapitel i historiebøgerne om FCM tilføjet. 1-0-sejren over Premier League-mandskabet Southampton på en regnvåd aften i Herning sendte de danske mestre videre til Europa League-gruppespillet.

Med 1-1 fra den første kamp i England i sidste uge leverede FCM en sensationel samlet 2-1-sejr over det hold, der sluttede på syvendepladsen i Premier League i sidste sæson.

Morten Duncan Rasmussen blev den store målhelt, da han i midten af første halvleg scorede det vigtige 1-0-mål, der sendte Southampton til tælling, og som englænderne aldrig kom sig over.

Sjældent har man oplevet en så ekstatisk atmosfære på et udsolgt MCH Arena som på slutfløjtet, da FCM’s største europæiske resultat var en realitet.

Se også: FCM aviser italiensk kæmpebud: Ajax tilbage i Sisto-kampen

Fredag er det præcis syv år siden, at FC Midtjylland var få minutter fra at sende mægtige Manchester City ud af samme turnering, men et selvmål fra Danny Califf og nederlag i den efterfølgende straffespark vekslede det fra eventyr til mareridt.

Denne våde augustaften var derimod en ren eventyrsfortælling om en flok midtjyske ulveunger, der gik fra en masse børnefejl i de seneste års europæiske præstationer til voksne glubske rovdyr.

Det var et hold, der rejste sig fra at tabe dumt 2-1 hjemme til cypriotiske APOEL og blot var et mål fra at gå videre til Champions League playoff med 1-0-sejren på udebane.

Petter Andersson var den helt store spiller hos FC Midtjylland. (Foto: Astrid Dalum/Polfoto)
Petter Andersson var den helt store spiller hos FC Midtjylland. (Foto: Astrid Dalum/Polfoto)
 

Mod Southampton over to kampe var der ikke de blundere, som har gjort så ondt på FC Midtjylland i deres favntag med fodbold-Europa i så mange år.

Det var disciplineret, modent og ikke mindst godt fightet. Over hele linjen blev der fightet, som havde de siddet og set Braveheart som optakt til kampen.

Petter Andersson spillede en af sine allerbedste kampe i FCM-trøjen konstant involveret i både defensivt arbejde og opspil. Morten Duncan Rasmussen tog de vilde kampe med de store Premier League-forsvarere.

Se også: FCM-træner laver fis med Pusic: Han gider ikke spille

I defensiven dækkede Tim Sparv fornemt af for Superligaens bedste midterforsvar med de to suveræne præstationer fra Kian Hansen og Erik Sviatchenko.

Nu venter der så mindst seks internationale kampe mere for FCM, som i denne sæson allerede har mødt Lincoln fra Gibraltar, APOEL fra Cypern og så Southampton i europæisk regi.

Fredag eftermiddag klokken 13.00 trækkes der lod om de tre puljemodstandere i Europa League, hvor FC Midtjylland ikke er seedet og derfor kan rende ind i en række grumme modstandere, der blandt andet er blevet ekspederet ud af Champions League-playoff.

Midtjyderne skal dog være glade for, at dommeren ikke dømte straffe til gæsterne, da Duncan tog hånden til hjælp:

 

92 kommentarer
Vis kommentarer