Sevilla og Krohn-Dehli videre efter drama

Der måtte straffespark til, før Sevilla havde slået Athletic Bilbao ud af Europa League

Sevilla rykker tættere på at vinde Europa League for tredje gang på stribe, men Michael Krohn-Dehlis klub måtte igennem en nervepirrende straffesparkskonkurrence mod Athletic Bilbao, før adgangen til semifinalen var i hus torsdag aften.

Bilbaos Beñat Etxebarria fik den uheldige hovedrolle som den eneste, der brændte fra straffesparkspletten.

Sevilla havde ellers et stærkt udgangspunkt efter en 2-1-sejr i den første kamp i Baskerlandet, men det normalt så hjemmestærke hold formøblede forspringet i en dramatisk returkamp.

Aritz Aduriz bragte Bilbao foran 1-0 i anden halvleg og skabte nervøsitet på et Sevilla-hold, der ellers havde kontrolleret kampen.

Kevin Gameiro sørgede for en smule ro med sin udligning få minutter senere. Men Sevilla-spillerne vidste, at endnu en scoring til gæsterne ville udløse forlænget spilletid, og den sørgede Raul Garcia for med et velplaceret hovedstød ti minutter før tid.

Chanceløse tjekkere
Kampen åbnede sig i forlængelsen, og der var chancer i begge ender, men til sidst måtte det hele altså afgøres fra 11-meter-pletten.

Michael Krohn-Dehli var med fra start og spillede en fornuftig første halvleg, men blev skiftet ud kort efter pausen ved stillingen 0-0.

Shakhtar Donetsk fra Ukraine havde noget lettere ved at leve op til forventningerne med en klar hjemmesejr på 4-0 over Braga fra Portugal. Shakthtar havde vundet den første kamp på udebane med 2-1 og stryger altså i semifinalen med samlet 6-1.

Til gengæld er eventyret slut for Sparta Prag, der ellers havde et brugbart udgangspunkt med et 1-2-nederlag med til returkampen mod Villarreal.

Tjekkerne var chanceløse foran eget publikum og kom bagud 0-4, inden et par reduceringer smukkeserede resultatet til 2-4.

2 kommentarer
Vis kommentarer