Sevilla-træner: Det bliver en drømmefinale mod Liverpool

Cheftræner Unai Emery har kvalificeret Sevilla til holdets tredje Europa League-finale i træk

Foto: AP
Foto: AP

De seneste to sæsoner har Sevilla FC vundet Europa League efter finalesejre over henholdsvis Benfica og Dnipro Dnipropetrovsk.

Men når holdet 18. maj går på banen til sin tredje finale i turneringen i træk, står det over for en modstander, der nok i de fleste fodboldtilhængeres ører lyder som en større mundfuld.

Engelske Liverpool kvalificerede sig nemlig også torsdag til årets finale med en 3-0 sejr over spanske Villarreal.

- Det bliver en svær opgave, når vi møder Liverpool. Det kræver meget at dæmme op for deres spil. Men det bliver en smuk finale. En drømmefinale, siger Sevilla-træner Unai Emery på pressemødet efter holdets semifinale ifølge Sevillas hjemmeside.

Sevilla vandt den anden kamp i sin semifinale 3-1 hjemme over Shakhtar Donetsk, og de regerende Europa League-vindere blev dermed klar til finalen med samlet 5-3.

- Det var et godt hold, vi var oppe mod i dag. Men spillerne holdt sig til taktikken, og vi stod imod presset, siger Unai Emery, der også har stået i spidsen for Sevilla under holdets to seneste finaler.

Foto: AP Europa League Sevilla-helt i flot hyldets til Krohn-Dehli

Sevilla kom torsdag foran 1-0 efter ni minutter ved Kevin Gameiro.

Shakhtar udlignede kort før pausen, da Eduardo fik prikket bolden i mål til 1-1.

Anden halvleg var kun få minutter gammel, da Kevin Gameiro bragte Sevilla foran 2-1 med sin anden scoring. Mariano Ferreira slog sejren fast efter en times spil med et drøn af et diagonalskud.

Ud over at vinde Europa League-titlen er der en billet til næste sæsons Champions League på spil for de to finalister, når de tørner sammen i Basel 18. maj.

Spanierne må undvære Michael Krohn-Dehli i finalen. Danskeren blev alvorligt knæskadet i 2-2-kampen i den første semifinale, så landsholdsspilleren er ude de næste syv-otte måneder.

2 kommentarer
Vis kommentarer