Sisto genfødt i FCM-triumf

Nervøs forestilling i Europa League, da FC Midtjylland fik en optimal start i gruppespillet

Sisto viste klassen til aften (Foto: Ernst van Norde)
Sisto viste klassen til aften (Foto: Ernst van Norde)

HERNING (Ekstra Bladet): Hvis FC Midtjylland i opgørene mod Southampton leverede sit internationale mesterstykke, så beviste de til aften, at det europæiske gennembrud er et faktum.

Med en top-professionel indsats i klubbens første gruppekamp nogensinde i Europa vandt ulvene en 1-0-sejr over Legia Warszawa. En sejr, der var markant mere sikker end de snævre cifre antyder.

Sejren blev formelt sikret, da Legias Michal Kucharsky snittede et frispark fra Jakob Poulsen i eget net efter en time.

Målet var kærkommen belønning til FC Midtjylland, der havde rystet en nervøs første halvleg af sig og var kommet ud til anden halvleg med en markant stærkere attitude.

Stærke Sisto
Især Pione Sisto viste i den første halve time af anden halvleg så stærke takter, at FC Midtjylland-træner Jess Thorup kan håbe på, at det er et signal om, at den vævre fløj omsider er på vej ud af krisen.

Målet ændrede kampen fra et uforløst første livtag med gruppespillet til en totalt kontrolleret kamp, hvor FC Midtjylland især defensivt holdt et voldsomt højt niveau. Det højt roste stopper-par Kian Hansen og Erik Sviachenko var atter suveræne. At give én reel chance væk over 90 minutter plus det løse, det er ganske enkelt klasse.

Se også: Sløj støtte til FCM: Vågn nu op, Herning!

At det ikke blev til en større sejr, kan FC Midtjylland kun takke sig selv for, da de indskiftede angribere Paul Onuachu og Martin Pusic ikke fik omsat store tilbud på omstillinger i slutfasen.

Sejren giver FC Midtjylland et stærkt udgangspunkt inden næste opgør - ude mod Club Brugge. Belgierne blev ydmyget af Napoli. Og kan ulvene få has på danskerdræberne, så kan den videre færd i Europa nærmest være sikret efter to kampe.

Se også: FCM's gruppe: Napoli gennemprygler Brugge

1 af 2 Tre point er i sækken (Foto: Ernst van Norde)
2 af 2 Sisto viste klassen til aften (Foto: Ernst van Norde)
82 kommentarer
Vis kommentarer