Sisto under pres: Transfersnak har påvirket

Stærke præstationer mod Southampton kan skubbe Pione Sisto det sidste stykke til et skifte, men han erkender, at al virakken har påvirket ham

Pione Sisto erkender, at han ikke har ramt topniveauet endnu i denne sæson (Foto: Ernst van Norde)
Pione Sisto erkender, at han ikke har ramt topniveauet endnu i denne sæson (Foto: Ernst van Norde)

SOUTHAMPTON (Ekstra Bladet): FC Midtjylland har gode minder fra sidst, de spillede europæiske kamp i England.

Dengang i 2008 besejrede midtjyderne Manchester City-stjernerne 1-0 på Etihad, men i returkampen scorede Danny Califf selvmål i slutminutterne, og derefter røg man ud på straffespark.

Torsdag aften syv år senere trådte FC Midtjylland igen på engelsk grund til en stor Europa-kamp. St. Mary’s stadion dannede rammen om den afsluttende træning forud torsdagens vigtige playoff kamp i Europa League.

To kampe fra gruppespillet i Europa League, der kan sikre FCM mindst 30 mio. kr. i indtægter.

Se også: Ulvehyl: Thorup kritiserer Sisto

Så der er god grund til, at FCM-toppen håber, at deres bærende profiler slår til mod det stærke Premier League-mandskab Southampton.

Ikke desto mindre kan det også ramme FCM som en boomerang, hvis deres største salgsobjekter Pione Sisto og Erik Sviatchenko spiller brandkampe på den største internationale scene.

En stærk præstation mod et Premier League-mandskab vil helt sikkert skrue interessen for de to profiler op i slutfasen af transfervinduet og potentielt svække holdet til resten af sæsonen.

For Pione Sisto har det været en lang sommer med masser af transfersnak om interesse fra klubber FC Porto, Ajax, Juventus, Arsenal og senest Celta de Vigo fra Europas store ligaer.

 Se også: FCM-formand: Derfor er Silkeborg-fusion en god idé

Den 20-årige FCM-diamant har ikke helt ramt sit topniveau i den nye sæson, og han lægger heller ikke skjul på, at al virakken omkring ham har påvirket.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke påvirkede i en eller anden grad. Der har været rigtig meget snak, og det tager da noget fokus. Men jeg har forsøgt at skubbe det så meget til side som muligt og i stedet bruge mine kræfter på mine præstationer til træning og på banen.

- Men har du ikke været frustreret over, hvorfor der ikke er kommet et skifte?

- Det tror jeg, at jeg vil holde for mig selv. Selvfølgelig sidder det i baghovedet, når der sidder nogle store klubber på tribunen, og nok også kommer det mod Southampton. Men jeg forsøger at bruge det hele positivt. Der kommer noget ekstra tænding, når man skal spille sådan en kamp og blive matchet mod de allerbedste.

- Hvorfor har du ikke ramt det niveau, hvor du tidligere har været meget afgørende i kampene?

- Jeg arbejder benhårdt på at genfinde det niveau fra slutningen af sidste efterår, hvor jeg var mere afgørende. Jeg er sikker på, at jeg nok skal ramme det igen meget snart, og det kunne da være sjovt at gøre det mod Southampton.

Se også: FCM jagter stadig Bundesliga-angriber

FCM's nye træner Jess Thorup indrømmer, at han gerne vil have mere ud af sin offensive guldfugl.

- Hvis du spørger, om jeg synes, at jeg har fået nok ud af Pione, så vil jeg svare nej. I Danmark taler vi meget om, at en spiller som Pione har X-factor, og det har han ikke vist i de seneste kampe. Måske i momenter men slet ikke nok i forhold til, hvad vi ved, han kan.

- Jeg synes, at han er meget moden af sin alder, og jeg kan da godt forstå, hvis det påvirker en spiller i den alder, når man hele tiden læser og hører om pris og større klubber. Det vil ramme de fleste, lød det fra Jess Thorup.

FCM-lejren kunne torsdag aften også meddele, at anfører Kristian Bach Bak er yderst tvivlsom til kampen. Han mærker stadig noget til den skade, der har drillet ham i denne sæson, og tirsdag blev han scannet.

Han ankommer desuden senere end den øvrige trup, og det ventes, at André Rømer starter inde som den unge back har gjort det meste af sæsonen, hvor Bach Bak har været skadet.

19 kommentarer
Vis kommentarer