Skal han skabe sensationen? Ståle sender stjernen i spil

- Vi er ikke bange og spiller vores chance i Parken dog med få taktiske justeringer, siger Ståle Solbakken, der erkender, at Atletico samlet er 90-10 favorit

Få dommen over FCKs transfervindue

PARKEN (Ekstra Bladet): Der er positivt nyt fra FCK-lejren forud for opgøret mod Atletico Madrid torsdag i Parken.

Stjerneangriberen Federico Santander er spilleklar og kommer på banen mod den spanske storklub.

Angriberen fik et slag i slutningen af lørdagens kamp mod Randers og måtte stå over træningen søndag og mandag. Tirsdag trænede han, og nu garanterer Ståle Solbakken, at Santander får en rolle på banen i det første opgør i 1/16-finalen mod Atletico Madrid.

- Federico Santander kommer på banen i løbet af torsdagens kamp, forsikrer FCK-træneren.

Han har dog endnu ikke lagt sig fast på, om det bliver fra start eller som joker efter pausen.

Uanset hvilken rolle Santander spiller i Parken, skal der et stort mirakel til, hvis FC København skal videre i Europa League.

Det erkender Ståle Solbakken forud for mødet med den spanske storklub Atletico Madrid, der er tårnhøj favorit til at ekspedere de danske mestre ud af turneringen.

På trods af den store mundfuld, der venter FCK-spillerne torsdag i Parken, er FCK-træneren forventningsfuld forud for det første opgør.

- Vi skal forsøge at være os selv på hjemmebane, men vi skal selvfølgelig foretage lidt taktiske justeringer. Det vil være naivt ikke at tage hensyn. Derfor vil vi prøve at finde den gode version af os selv, fastslår nordmanden.

Ståle Solbakken har meldt Federico Santander klar til opgøret mod Atletico Madrid. Han har dog ikke afgjort om angriberen skal starte på banen. Foto: Lars Poulsen.
Ståle Solbakken har meldt Federico Santander klar til opgøret mod Atletico Madrid. Han har dog ikke afgjort om angriberen skal starte på banen. Foto: Lars Poulsen.
 

Skal leve til returkampen
Derfor går FCK-spillerne også ind til opgøret med en klar ambition. Det er drømmen at vinde opgøret, men for Ståle Solbakken handler det i højere grad om at bevare spændingen til returkampen.

- Vores målsætning med kampen i Parken er, at spændingen lever til returkampen om én uge, pointerer Ståle Solbakken, der hverken er bekymret eller frygter opgøret mod Diego Simeones hårdtarbejdende mænd.

- Vi glæder os altid på vores hjemmebane, hvor vi har skabt gode europæiske resultater. Vi er ikke bange, men er klar over vi møder én af favoritterne til at vinde turneringen. Sammen med Napoli er de mine favoritter, siger Ståle Solbakken.

Stig Tøfting Tøftings klare melding til Ståle: Historisk dårlige tal, men...

Europas stærkeste defensiv
Atletico Madrid røg ud af Champions League efter gruppespillet, men er et af de absolutte tophold i Europa. Defensivt er holdet uhyggelige. Blot ni mål er der scoret mod Jan Oblak i ligaen i sæsonens 23 kampe. Ingen andre klubber blandt de fem store ligaer kan præstere så stærk og solid en defensiv.

- Det er et hold, der er meget svære at score mod. De er meget velorganiserede. Derfor skal vi være meget skarpe, fordi vi ikke får mange chancer i kampen.  

- Hos Atletico er der ingen spillere som har frihed til at hvile sig på noget tidspunkt. Alle arbejder for hinanden. Det er lidt usædvanligt på et europæisk tophold, hvor der normalt er en-to spillere med lidt større frihed til at slappe lidt af på enkelte tidspunkter i kampen, forklarer FCK-træneren.

FC København FCK-stjerne jubler over drømmestart: Men her skal han blive bedre

Holland Dansk teenager blev en af verdens dyreste: Nu belønner klubben ham

82 kommentarer
Vis kommentarer