Skuffede FCK med nedslående melding

Returkampen mod tyrkiske Istanbul Basaksehir bliver uden tilskuere, melder FC København torsdag

FCK måtte i første kamp lide et smerteligt nederlag efter omdiskuteret straffespark til slut.

Parken bliver gabende tom, når FC København næste uge spiller den længe ventede returkamp i Europa League mod Istanbul Basaksehir.

Det skriver FCK på sin hjemmeside torsdag formiddag.

- Vi beklager meget over for vores sæsonkortholdere, abonnenter, partnere og billetkøbere, at de mere end 30.000, der havde sikret sig billet ikke kan komme ind til kampen.

- Vi er klar over, at alle ikke havde kunnet få plads, men som tidligere oplyst havde vi håbet og forventet at kunne afvikle kampen med en kapacitet svarende til det, de danske myndigheder godkendte Telia Parken til i 3F Superligaen, skriver man.

FC København understreger, at man 'gentagne gange' har bedt UEFA om en afklaring.

- Men vi er kun blevet mødt af standardsvar, og vi er nu nødt til at planlægge med, at der ikke kommer tilskuere, står der på fck.dk.

- Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på. I Tyrkiet tillod myndighederne tilskuere, og vi stillede op til kampen under et kæmpe pres for spillerne og klubben til trods for, at det stred direkte mod vores egen overbevisning, siger Ståle Solbakken.

- I Danmark tillader man på nuværende tidspunkt også tilskuere, men her vil UEFA end ikke behandle sagen og udvise os den respekt, vi viste i Tyrkiet ved at spille. Det er i mine øjne håbløst håndteret fra UEFA's side, og det giver en sportslig urimelig fordeling over de to kampe uden en fornuftig begrundelse, siger han.

Ærgerlig direktør
Ekstra Bladet har været i kontakt med UEFA, der henviser til forbundets skrivelse fra 9. juli:

- I lyset af den nuværende situation føler UEFA's eksekutivkomité det fornuftigt at konkludere, at UEFA-kampe bør finde sted bag lukkede døre, står der blandt andet.

FCK-direktør Lars Bo Jeppesen ærgrer sig.

- Vi har hele tiden haft et stærkt ønske om, at vi kunne dele den store og historiske kamp med vores fans og partnere. Vi har stor respekt for Covid-19 situationen, men vi har bevist, at vi er i stand til at håndtere kampe på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så vi stiller os uforstående over, at vi ikke har kunne få et klart svar og en saglig begrundelse fra UEFA trods vores gentagne henvendelser og de danske myndigheders retningslinjer, der tillader tilskuere til kampe, siger han til fck.dk.

Kampen spilles 5. august.

Lod AGF-profil sidde ude i respekt for Brøndby

Svarer igen på 'luder'-anklage: 'I lyver!'

Glem det, Bo!

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.