Skuffet Ståle: Det bliver vældig svært nu

Der er for alvor op ad bakke for FC København inden sidste gruppekamp i Europa League

Ståle Solbakken er optimist, men også realist inden FCK's sidste gruppekamp i Europa League. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix
Ståle Solbakken er optimist, men også realist inden FCK's sidste gruppekamp i Europa League. Foto: Anton Vaganov/Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Europa League

SKT. PETERSBORG (Ekstra Bladet): Han har hele tiden sagt, at FC København til sidste spilledag i Europa Leagues gruppespil skulle være med i kampen om at gå videre.

Der er Superligaens tophold, selvom de torsdag aften tabte i Skt. Petersborg.

Men dermed ikke sagt, at det var en jublende lykkelig Ståle Solbakken, de danske medier mødte under tribunerne på St. Petersburg Stadium i den russiske millionby efter 1-0-nedturen.

Nærmere tværtimod.

For det er ude af FCK’s hænder nu. Resultatet betyder, at Slavia Prag er videre med uafgjort i hjemmekampen mod et Zenit-mandskab, der med sejren over danskerne allerede er videre. Og dertil skal i øvrigt lægges, at Bordeaux kommer til København med en chance for også at spille sig videre.

Det er med andre ord nogenlunde så bøvlet og svært, som man på forhånd kunne forestille sig.

- Vi må gøre, hvad vi kan. Men det bliver vældig, vældig svært nu. De (Slavia og Zenit, red.) kan jo begge nøjes med uafgjort, sukkede Solbakken.

Det dårlige humør skyldtes selvfølgelig, at FC København ikke var langt fra point i affæren på russisk grund. Zenit var lige præcis en anelse skarpere end sin danske modstander og skabte marginalt mere. Men de havde netop skarpheden, da det gjaldt.

Det havde FCK slet ikke.

- Vi havde et par chancer til sidst og skulle måske have haft et straffespark. Vi er langt hen ad vejen tilfredse, men det er selvfølgelig ikke godt nok, sagde han.

Solbakken måtte undervejs se Denis Vavro udgå med en skade.

- Ja, han fik et skrub i ryggen og spiller nok ikke på søndag. Denis har været outstanding, ganske enkelt super, så det er ikke så godt. Jeg vil helst ikke undvære ham, sagde Solbakken.

Nu venter et par superligakampe mod Horsens og Esbjerg, inden der 13. december fløjtes op til alt-eller-intet i Parken.

FCK i alvorlige problemer efter kæmpe EL-drama

Fem på stribe: Bendtner og Rosenborg taber igen

Ny udvikling i rival-skandalen: Krigen fortsætter i Europa

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind