Sløje litauere slap billigt mod FCM

FC Midtjylland spillede med håndbremsen trukket i sæsonens første Europa League-opgør

Paul Onuachu tiljubles efter sin scoring. (Foto: Ernst van Norde)
Paul Onuachu tiljubles efter sin scoring. (Foto: Ernst van Norde)

HERNING (Ekstra Bladet): Paul Onuachu sørgede for, at FC Midtjylland kan tage til Marijampole med ro i mellemgulvet.

Den høje nigerianer sørgede i starten af første halvleg for, at ulvene åbnede efterårets Europa League-kampagne med en 1-0 sejr over Suduva.

Målet scoret på hovedstød efter indskiftede Mikkel Duelund havde spillet Rasmus Nissen fri på fløjen. To 18-årige talenter med rødder i klubbens akademi med oplæg til den ranglede nigerianer, der også er kommet gennem klubbens akademi.

En ciffermæssigt smal sejr, og det efterlader en risiko for elimination, men det er svært at se Litauens pt fjerdebedste hold gøre nogen form for skade på FC Midtjylland i returopgøret.

Suduva kom ganske enkelt ikke med anden end et koncept for at forsvare sig. Det gjorde de kompakt og sikkert. Men selv da FC Midtjylland var kommet i spidsen, så ville Suduva intet frem ad banen.

De få gange de forsøgte sig frem ad banen viste de intet, der bør kunne gøre ondt på FC Midtjylland om en uge i Marijampole - og ulvene har altså klaret større udfordringer end det tryk som de klassiske 1000 tilskuere der.

Europa League-kampagnen havde mest af alt karakter af en sommerkamp. Flere gange i første halvleg måtte cheftræner Jess Thorup bede sine spillere om at øge tempoet. Og når det skete, så var der klasseforskel.

(Foto: Ernst van Norde)
(Foto: Ernst van Norde)
 

Pione Sisto burde have bragt FC Midtjylland i spidsen lige inden pausen. Den vævre fløj stod pludselig helt fri efter en misforståelse i Suduva-forsvaret.

Havde Sisto håbet på at kickstarte sæsonen, så kiksede han fælt. Han havde tæt på en evighed til at få afsluttet over for Ivan Kardum i litauernes mål. Men hans skud tog ydersiden af stolpen og lejrede sig i sidenettet.

Episoden var egentlig meget kendetegnende for Pione Sistos kamp. Det så i lange sekvenser fint ud, men når det virkelig gjaldt, så manglede den afgørende skarphed.

Og selv om FCM-talentet forsøgte ihærdigt, så var oplevelsen også, at han spillede meget for sig selv. Ofte bar han selv bolden op i fart og måtte selv skabe sine skudmuligheder.

Om en uge i Litauen får Sisto endnu bedre arbejdsbetingelser, når Suduva skal frem for at score. Forhåbentlig udnytter han den mulighed bedre.