Spillere på vej væk? Ståle klar til at lade hammeren falde

FCK-manageren er klar til at tage et kritisk blik på sin trup. 'Jeg er under pres, men spillerne skal også føle presset', sagde Ståle Solbakken efter 2-0-sejren over Sheriff

Der er visse hold Ståle helst vil undgå at trække. Hør hvilke her. Video: Ritzau

PARKEN (Ekstra Bladet): FC Københavns elendige indsatser i Superligaen kan komme til at koste flere spillere livet i hovedstadsklubben.

Manager Ståle Solbakken smed efter 2-0-sejren over FC Sheriff fløjlshandskerne og annoncerede, at hans jul skal bruges på at finde ud af, hvem der fortsat skal være en del af projektet.

- Selv om vi har verdens flinkeste mennesker i FCK og er sympatiske og hjælper alle, så falder hammeren, når det ikke er godt nok.

- Kulturen er det vigtigste for mig. Vi kan tabe et mesterskab i ny og næ, men kulturen giver jeg mig aldrig på.

- Så det kan være, at der sker nogle ting. At jeg må være hårdere med nogle i forhold til, hvem der skal med videre på toget, sagde FCK-manageren, der med egne ord er forbandet over noget af det, han har set i Superligaen i denne sæson.

Pieros Sotiriou åbnede målscoringen for FCK i sejren over Sheriff. Foto: Jens Dresling
Pieros Sotiriou åbnede målscoringen for FCK i sejren over Sheriff. Foto: Jens Dresling

Det har krænket Solbakkens stolthed, at spillerne ikke har haft det normale solide københavnske dna. Det, der gør, at de vinder knebent, selv når de spillede dårligt. Og får ét point når det er rigtig dårligt.

- Vi skal have den FCK-ting hos alle. Jeg er under pres, men spillerne skal også føle presset. Det er ikke kun mig, der skal ligge søvnløs de næste tre måneder. Det skal nogle af de andre også, sagde Ståle Solbakken, der allerede er i gang med at se alle FCK’s kampe igennem i forbindelse med sin evaluering.

- Vores start på sæsonen var under al kritik. Efter de europæiske kampe havde spillerne svært ved bare at klare indmarchen. De så ud, som om de lige var kommet fra ’Danskerbåden’.

- Det kan ikke gentage sig. Vi skal have noget stabilitet ind, sagde Ståle Solbakken.

Michael Lüftner scorede til 2-0 i sejren over Sheriff. Foto: Jens Dresling
Michael Lüftner scorede til 2-0 i sejren over Sheriff. Foto: Jens Dresling

Sejren over FC Sheriff kunne han godt glæde sig over, selv om det med FCK’s præstationer i Superligaen efter europæiske aftener ikke nødvendigvis bliver en fordel med mere europæisk bold til foråret.

- Vi spiller en fornuftig kamp og får vist, at vi har beholdt de europæiske gener og den europæiske rutine til at komme igennem, selv om mandskabet er nyt. Det siger lidt om vores europæiske kultur.

- Det er ikke for at forklejne hold, der er meget bedre end os i Superligaen, men jeg tror, at hverken Brøndby eller FC Midtjylland kunne have domineret kraftigt mod Lokomotiv Moskva på udebane eller spillet dem ned hjemme.

- Det er vort gen, sagde Ståle Solbakken og tilføjede, at han var sikker på, at han nok skulle få bygget endnu et stærkt FCK-hold:

- Men det er gået for langsomt indtil nu...

Sådan! FCK gik videre i Europa League. Foto: Jens Dresling Allan Olsen - 7. dec. 2017 - kl. 21:28 Pryglet i Superligaen: Men det her kalder på respekt

Carlos Zeca skreg jublen helt ud af lungerne, efter billtten til 1/6-finalerne blev sikret. Foto: Jan Sommer FC København - 7. dec. 2017 - kl. 20:59 Europæisk ekstase: FCK skød Sheriffen

Carlos Zeca har skuffet i FCK-trøjen. Han har kun spillet én god kamp: Debuten mod FC Midtjylland. Foto: Jens Dresling. FC København - 4. dec. 2017 - kl. 18:26 FCK-krisen kradser: 61 millioner på indkøb – kun ét har ramt skiven

Ritzau Foto/Screengrab Sport og Spil 40 minutter om FCK: Hvor dybt stikker krisen?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen