Ståle: Målet er at regere Danmark

FCK-manageren er godt tilfreds med sit hold inden returkampen mod tjekkiske Jablonec i Parken

- Vi var lidt heldige i den første kamp, især i 1. halvleg, hvor de var hurtigere og skarpere end os, siger Ståle Solbakken om torsdagens returkamp mod tjekkiske Jablonec. (Foto: Rumle Skafte)
- Vi var lidt heldige i den første kamp, især i 1. halvleg, hvor de var hurtigere og skarpere end os, siger Ståle Solbakken om torsdagens returkamp mod tjekkiske Jablonec. (Foto: Rumle Skafte)

TELIA PARKEN (Ekstra Bladet): Fem sejre i fem kampe er en anderledes godkendt sæsonstart for FCK, end klubben fik i 2014/15, hvor det blandt andet blev til uhørte fire nederlag i træk i august måned - deriblandt nogle sviende lussinger på 0-3 mod Hobro i Parken og 0-4 mod Leverkusen i Champions League-kvalifikationen.

Også spillet har været nogenlunde tilfredsstillende i den nye sæson, synes manager Ståle Solbakken, der torsdag kan se frem til returkampen i Europa League-kvalifikationen mod tjekkiske Jablonec.

Se også: TV: Vilde Verbic sender FCK tættere på Europa League

- Når man tænker på, at fire af vores fem kampe har været udekampe, og at der har været nogle lange ture til Wales og Jablonec, hvor vi havde en meget svær kamp, så er vi godt tilfreds. I perioder har vi været gode, har skabt en del chancer og været mere effektive end i sidste sæson.

- På minus-siden har vi ikke været så stensikre i defensiven, som vi gerne vil være. Men der er nogle nye spillere, som har brug for at tilpasse sig vores spillestil. Det går den rigtige vej, siger Solbakken.

Sammenlignet med tidligere tiders slagkraftige FCK-hold - som holdet, der nåede 1/8-finalen i Champions League i 2011 - er der dog stadig et stykke vej.

- Der er ret langt. Men de andre hold har også været langt fra på et tidspunkt. Men vi nærmer os det niveau, vi gerne vil være på. Der er stadig mange nye spillere, som skal lære hinanden at kende, og flere spillere er på vej tilbage fra skader.

Se også: Vanvids-tjekke: Derfor sparkede jeg FCK'er ned

- Men det er også grunden til, at vi er glade for vores sæsonstart, det har været vigtigt, for fra nu til vinterferien er den farlige tid for os. Hvis vi kan komme frem til pausen med mange sejre i ligaen, så står vi godt forud for resten af sæsonen.

- Målet er at stabilisere os, ikke bare i den her sæson, men over tid, at have det rette flow af spillere ind og ud af truppen. Sidste sommer blev vi åreladet, 10 spillere ind og 10 spillere ud, og det kostede nok nogle point.

- Men nu har vi en meget ung og talentfuld trup, et godt mix, så vores mål er at regere Danmark igen og deltage i europæiske gruppespil. Men en brændt chance, et skud på stolpen, kan gøre forskellen der, så det er svært at planlægge sig frem til, siger Solbakken.

Se også: FCK-profil skadet igen: Ude i op til fire uger

FCK-holdet skal torsdag forsøge at veksle en 1-0-sejr i den første kamp mod Jablonec til videre avancement til playoff-runden i Europa League. Og manageren vil gerne se sit hold bygge yderligere på sine præstationer i form af større skarphed, som til dels manglede i Jablonec.

- Det er et godt hold, det kan man se på deres resultater, og ikke kun på deres resultater, men også på de andre tjekkiske holds resultater - Sparta Prag og Viktoria Plzen. De tre hold er meget godt organiserede og har gode individualister. Det skal vi også være opmærksomme på i morgen.

- Jeg synes, vi var lidt heldige i den første kamp, især i 1. halvleg, hvor de var hurtigere og skarpere end os. Men vi fik dem ned i tempo i 2. halvleg, så vi kunne kontrollere kampen. Men jeg tror, vi vil være meget skarpere i morgen. Vi kommer ikke efter et sikkert 0-0-resultat, lyder det fra FCK-manageren.

Se også: Kan FCK sige nej? Leicester klar med nyt megabud på FCK-profil

Youssef Toutouh er ude nogle uger endnu med den fiberskade, han pådrog sig i udekampen mod Jablonec, mens Mikael Antonsson og Benjamin Verbic trænede med onsdag og begge virker kampklar efter småskader.

Torsdagens Europa League-kamp i Telia Parken fløjtes i gang klokken 19.45.

57 kommentarer
Vis kommentarer