Ståle rystet over utilgivelige fejl: 'Vi står og snorksover'

FCK-manageren var stærkt irriteret over sit holds mange fejl mod Atlético Madrid. 'Vi kunne have være døde og begravet efter ti minutter', konstaterede nordmanden, hvis hold nu er stendødt i Europa League

- Vi er stendøde før returopgøret, lød det fra Ståle efter kampen. Video: Ritzau

PARKEN (Ekstra Bladet): Manager Ståle Soblakken så flere FCK-chancer, end han havde turde drømme om mod Atlético Madrid.

Til gengæld så han også værre forsvarsspil, end han havde frygtet i 1-4-nederlaget i Europa League.

Nordmanden havde meget svært ved at glæde sig over de positive offensive takter mod den spanske storklub. Dertil var skuffelsen over den defensive præstation for stor.

- Vi kunne have være døde og begravet efter ti minutter. Vi laver så mange store fejl.

- Nogle kommer sikkert, fordi vi bliver presset hårdere, men når du tager chancen og dribler som bageste mand, så spiller det ingen rolle, om du møder Middelfart eller Madrid.

- Så er angriberen alene med målmanden, hvis du fejler, sagde Solbakken med direkte adresse til den tjekkiske midterforsvarer Michael Lüftner, hvis tidlige dribletur gav Antoine Griezmann en gratis mulighed.

Heldigvis for ham og FCK reddede Robin Olsen med en fremragende parade, men fejlene fortsatte hos københavnerne.

- Drengene spiller fint fremad, men vi mangler soliditet. Vi laver både små og store fejl, som den slags hold bare straffer.

- Når du spiller med så stor risiko, kan man blive straffet af hvem som helst. Det skal vi tage lære af, sagde Solbakken og begyndte på eget initiativ at tale om Atléticos udligning midt i 1. halvleg.

- De tager et kort hjørne, og vi står og snorksover i feltet. Det er ting, der ikke må ske. Der er to spillere, der står helt frie foran Robin. Det er utilgiveligt på dette niveau.

- Skal man slå sådan et hold eller spille uafgjort, skal man være fejlfri defensive, sukkede Solbakken og konstaterede, at FCK nu var 'stendøde i Europa'.

Det betyder også, at han formentlig giver nogle af de normale reserver chancer i Madrid i returkampen, men først venter et opgør ude mod FC Midtjylland på søndag.

FCK er stendøde i Europa efter nederlaget til storspillende Atlético Madrid. Foto: Lars Poulsen
FCK er stendøde i Europa efter nederlaget til storspillende Atlético Madrid. Foto: Lars Poulsen

Atlético Madrid-træner Diego Simeone var ikke overraskende i noget bedre humør end sin kollega efter sit holds overbevisende sejr.

- Vi har ofte spillet mod denne type hold i Europa og tidligere haft problemer, men i aften løste vi det hele på meget tilfredsstillende vis.

- Vi spillede en meget komplet kamp, og jeg er meget tilfreds med indsatsen. Det ændrede ikke noget, at vi kom bagud, og alt i alt var det en meget stærk indsats, sagde Simeone, hvis hold ikke lod sig ryste af sne, kulde og en tidlig københavnsk scoring:

- FCK kom ud som forventet og prøvede at lægge pres. De scorer på deres første chance, men det vigtigste i dag var, at vi så en stærk præstation af Atlético Madrid.

FCK blev udspillet på eget græs. Her jubler Atlético Madrid efter 2-1-scoringen i slutningen af 1. halvleg. Foto: Lars Poulsen FC København Slagtet i Parken: FCK udspillet af de spanske stjerner

133 kommentarer
Vis kommentarer