Ståle til stjernerne: I pisser mig af!

FCK-træneren rasende på ’Zanka’, Antonsson og Delaney efter 5-1-røvfulden mod Torino

Ståle Solbakken havde ikke meget at more sig over torsdag aften i Parken. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ståle Solbakken havde ikke meget at more sig over torsdag aften i Parken. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

11. dec 19:00 FC København - FC Torino

Europa LeagueStadion: Parken, Danmark Dommer: Vladislav Bezborodov
FC København
1
5
Slut
FC Torino

PARKEN (Ekstra Bladet): Han er ikke let at blive klog på, Ståle Solbakken.

Når hans mandskab har tabt 4-0 i Leverkusen eller med samme cifre hjemme mod Club Brugge, forklarer og forsvarer nordmanden.

Når hans mandskab så har fået to udvisninger og efterfølgende er blevet kørt over, vil de fleste måske holde igen med den alt for hårde kritik, for det er jo næsten urimeligt at klandre et dansk hold for at tabe med fire mod et italiensk mandskab, når man spiller 11 mod ni i 50 minutter.

Men Ståle Solbakken var særdeles klar i mælet, da han kort efter slutfløjtet rettede en uhørt bredside mod tre af sine mest rutinerede spillere: De to udviste – Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Mikael Antonsson – samt anfører Thomas Delaney.

- Det er tre individuelle kæmpefejl, der gør, at vi knækker sammen på den måde.

- Mikael Antonssons røde kort efter en halv time var helt håbløst. Selve udvisningen var der intet i vejen med, men at han satser hele butikken på et tidspunkt, hvor bolden er rendt fra ham, er meget, meget urutineret. Havde det været en Champions League-finale eller bare en kamp, hvor der stod noget på spil rent sportsligt for os, så kunne jeg forstå det, men i det tilfælde…helt håbløst.

Det handler om koncentration
- Det samme med ’Zanka’s udvisning. Den er helt korrekt set af dommeren, men jeg fatter ikke, at ’Zanka’ satser. Lad dog spilleren afslutte, så vi ikke bliver reduceret til ni spillere.

- Du er også ude med riven efter Thomas Delaney?

- Vi aftalte i pausen, at vi skulle forsøge at få ro på det hele i anden halvleg og hvad sker der så? Delaney forsøger at trække en offside og sælger på den måde hele forsvaret. Sekundet efter stod der 3-1 og forestillingen var lukket.

Se også: Av, av, av: FCK BLÆST ud af Parken

- Det hele handler om koncentration. De tre nævnte spillere er alt for gode til at lave den slags fejl. Stort set det eneste, jeg forlanger af de tre spillere, er, at de formår at holde hovedet koldt.

- Jeg ville aldrig komme ud med denne kritik af navngivne spillere, hvis det handlede om tre spillere på 19-20 år, men vi taler altså om spillere med 50 landskampe eller 200 Superligakampe, sagde Ståle Solbakken og afslørede yderligere, at han undervejs i anden halvleg rent ciffermæssigt nåede at frygte et nederlag af helt historiske dimensioner.

- Helt sikkert. Når der står 5-1 efter 52 minutter og man spiller ni mod 11, så bliver man altså bange for at tabe med 10-1 eller noget i den stil.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen