Ståle tilfreds efter kedelig nullert: - Vi lever!

Et point er værd at tage med fra Prag - specielt når det betyder, at chancerne for videre avancement i Europa League stadig er muligt, mener FCK-manager Ståle Solbakken

Det var en perfekt defensiv præstation, erklærede Ståle Solbakken efter 0-0-kampen mod Slavia Prag. Men der skal point på kontoen i udekampen mod Zenit og hjemmekampen mod Bordeaux, hvis FCK skal videre. Foto: David W. Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix
Det var en perfekt defensiv præstation, erklærede Ståle Solbakken efter 0-0-kampen mod Slavia Prag. Men der skal point på kontoen i udekampen mod Zenit og hjemmekampen mod Bordeaux, hvis FCK skal videre. Foto: David W. Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

PRAG (Ekstra Bladet): - Vi lever!

Det var det sidste, Ståle Solbakken sagde, inden han forlod den danske presse på Eden Aréna i Prag. Men det var også det vigtigste.

FC København lever i kraft af 0-0 mod Slavia Prag fortsat i Europa League, men der skal point på bordet i de sidste to kampe mod Zenit og Bordeaux, hvis de skal videre.

Et point i to kampe mod Slavia har sat københavnerne under stort pres, og de var ikke tæt på at veksle et point til tre i den tjekkiske hovedstad. 

- Vi vidste, at det ville blive svært. Det var i Parken, at vi skulle have gjort det. Ikke her. Jeg er meget tilfreds med, at drengene står så godt imod, og det var perfekt defensivt.

- De har to skud og ét frispark, sagde Ståle Solbakken, der til gengæld heller ikke kunne tælle mange chancer til sit eget hold.

Peter Ankersen sparkede forbi kort før pausen, og Rasmus Falk valgte den forkerte beslutning i 1. halvleg, da der var optræk til en stor københavnsk mulighed.

- Det havde været den gyldne mulighed, men jeg er meget tilfreds med, at vi lever i gruppen. Slår vi Zenit næste gang, og det kan ske, er vi foran dem på indbyrdes kamp, sagde Ståle Solbakken, hvis mandskab har leveret stærkt på udebane i Europa i denne sæson og er tvunget til også at gøre det om tre uger i Rusland.

- Vi vandt i Sofia, vi vandt på Island og i Finland. Vi vandt i Frankrig og spillede uafgjort i Italien og her. Vi har klaret det fantastisk godt i Europa.

- Det eneste, der gør, at vi er pressede, er hjemmekampen mod Slavia. Ellers kan jeg ikke sætte en finger på noget. Så tæt er det, sagde Ståle Solbakken.

Ingen af hans offensive esser ramte dagen i Prag, og det er FCK afhængige af i Europa.

Nu venter førende Zenit Skt. Petersborg på udebane i 5. runde, og selv om chancen for avancement ikke er vanvittig stor, fokuserer FCK’erne på, at der trods alt stadig er der.

- Vi må bare blive ved med at være positive og tænke på, at vi lever, sagde en – trods alt – ganske tilfreds FCK-manager.

Stephan Andersen holdt buret rent i Prag. Foto: Petr David Josek/AP
Stephan Andersen holdt buret rent i Prag. Foto: Petr David Josek/AP

Bedste mand hos FCK var igen målmand Stephan Andersen, der reddede sit hold de gange, at det var nødvendigt.

- Jeg synes, jeg kan se mig selv i spejlet efter de europæiske kampe. Jeg har leveret nogle fine indsatser og været bundsolid, så det er jeg tilfreds med. 

- Vi spiller en rigtig fin kamp rent defensivt, men offensivt skabte vi ikke noget som helst, og det var selvfølgelig lidt ærgerligt, sagde Stephan Andersen, der dog valgte at fokusere på, at københavnerne stadig har den europæiske skæbne i egne hænder:

- Det her point kan blive vitalt i sidste ende. Vi er stadig med i gruppen og kan stadig selv afgøre det. Pointet gør, at vi stadig lever. Havde vi tabt, så havde det set rigtig svært ud.

Skabte INTET: Men FCK lever stadig

Danskere hjalp Bordeaux til første EL-point

Nye afsløringer: PL-gigant kan kapre FCN-talenter kvit og frit

Danskere blandt fejlene: Southampton reagerer med fyring

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.