Storartet kasse: Forrygende dansker-fest

Daniel Wass bragte Valencia foran i overtiden, da det spanske hold vandt over Villarreal i Europa League. Også Andreas Christensen fik fuld spilletid og holdt nullet, da Chelsea slog Slavia Prag på udebane

Wass-keægte dansk overtidsscoring i spansk lokaldrama. Video: Discovery Networks Danmark

SE DEN FLOTTE DANSKER-SCORING I KLIPPET ØVERST

Daniel Wass fik en hovedrolle, da Valencia torsdag aften vandt 3-1 ude over Villarreal og tog første stik i kvartfinalen af Europa League mellem de to spanske mandskaber.

Wass scorede til 2-1 i kampens overtid, da han mødte bolden i feltet og dundrede den op i hjørnet med et fremragende spark.

Det så ud til at blive kampens sidste scoring, men Valencia-spillerne mente åbenbart ikke, at det var nok med en føring på en enkelt pind, inden de to hold tørner sammen i returkampen i næste uge.

For få sekunder senere sørgede Gonçalo Guedes for, at gæsterne kom på 3-1 med sit andet mål i kampen.

Dermed har Wass og Valencia et særdeles fordelagtigt udgangspunkt inden returkampen på egen bane næste torsdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Daniel Wass jubler med sine holdkammerater efter scoringen til 2-1. Valencia står med mere end det ene ben i semifinalen. Foto: Ritzau Scanpix
Daniel Wass jubler med sine holdkammerater efter scoringen til 2-1. Valencia står med mere end det ene ben i semifinalen. Foto: Ritzau Scanpix
 

Den samlede vinder af de to kvartfinaler skal i semifinalen møde enten Arsenal eller Napoli. I den første kamp mellem de to hold tog englænderne en sejr på 2-0.

I London startede værterne som lyn og torden og kom på 1-0 efter et kvarter, da Aaron Ramsey efter et klassisk Arsenal-opspil med flere korte afleveringer og en stikning ind i feltet sparkede bolden i mål.

Ti minutter senere stod der 2-0. En vaks Lucas Torreira udnyttede en vag Napoli-aflevering til at opsnappe bolden cirka midt på italienernes banehalvdel.

Det blev kampens sidste scoring, selv om der var chancer til flere træffere i begge ender i løbet af anden halvleg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Arsenal fik et fornemt udgangspunkt med sig fra første møde med Napoli. Foto: Ritzau Scanpix
Arsenal fik et fornemt udgangspunkt med sig fra første møde med Napoli. Foto: Ritzau Scanpix
 

I Portugal var der mere skarphed, eftersom Benfica og Eintracht Frankfurt begge foldede sig ud i en forrygende målfest. Hjemmeholdet vandt 4-2, men var også hjulpet godt på vej af en udvisning til gæsternes franske forsvarer N'Dicka tidligt i kampen.

Mens forsvarsspilleren endte i en skurkerolle, fik den bare 19-årige Joao Felix sig titlen som det modsatte, da han leverede et hattrick for portugserne. 

Den sidste af de fire kvartfinaler blev spillet i Tjekkiet og havde også dansk islæt på banen.

Andreas Christensen fik fuld spilletid for Chelsea mod Slavia Prag og hjalp favoritterne til en snæver 1-0-sejr. Målet faldt til allersidst og blev signeret af Marcos Alonso, der dukkede op og headede føringen ind.

Inden da havde Slavia Prag haft flere fine tilbud uden at slå til, og medmindre de leverer et chok-resultat i London, må tjekkerne efter alt at dømme  checke ud i kvartfinalen.

Sådan gik de første kvartfinaler:

Arsenal - Napoli: 2-0

Slavia Prag - Chelsea: 0-1

Villareal - Valencia: 1-3

Benfica - Eintracht Frankfurt: 4-2

Nu træder nye ændringer i kraft, men vi slipper nok ikke for diskussioner som i Champions League-finalen, hvor Sissoko fik dømt et straffespark mod ham. Foto: Susana Vera/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Markant lovændring: Her er alle de nye fodboldregler

Nu er det alvor. Igen. Den tidligere racerkører Jason Watt risikerer at blive afhængig af andres hjælp resten af livet. Hans tilstand er så alvorlig, at han er mindre optimistisk i dag end efter den ulykke, der berøvede ham førligheden for 20 år siden. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Jasons nye mareridt: - Det vil være en katastrofal ændring i mit liv

25 kommentarer
Vis kommentarer