Storklub i europæisk fiasko: Fik det værst tænkelige resultat

Det gik helt galt for AC Milan på sidste dag af gruppespillet i Europa League, da de mødte Olympiakos - og nu er de ude af turneringen.

AC Milan er færdige i Europa League efter et nederlag til Olympiakos. Foto: AP
AC Milan er færdige i Europa League efter et nederlag til Olympiakos. Foto: AP

AC Milan har været godt på vej over en længere periode, hvor de gradvist er vokset. Nu skulle man så tro, at de ville kunne gøre en forskel i en turnering som Europa League, men sådan skulle det ikke gå.

Inden sidste kamp i gruppespillet skulle de sådan set bare sørge for, at de ikke tabte med to mål til Olympiakos, og så ville de være videre i turneringen. Det kan lyde som en simpel opgave for et hold som Milan, men det var det tilsyneladende ikke.

Med en halv time tilbage af kampen væltede korthuset nemlig, og grækerne gik fra banen med en sejr på 3-1. Først var det Cisse, der gjorde det til 1-0, hvorefter Zapata fra Milan fik scoret i begge ender af banen, så der nu stod 2-1 til Athen-klubben.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tilskuere løb på banen efter Olympiakos' sejr. Foto: AP
Tilskuere løb på banen efter Olympiakos' sejr. Foto: AP


Med ti minutter tilbage af kampen fik Olympiakos straffespark, som Fortounis omsatte til scoring, og så stod de pludselig videre til næste runde.

Det fik Milan aldrig rejst sig helt fra, og dermed er Milano-klubben med de syv Champions League-titler allerede ude af Europa League efter gruppespillet, selvom det lykkedes dem at indsamle ti point i gruppespillet.

De er kvalificeret til forårets 1/16-finaler i Europa League

32 hold er kvalificeret til 1/16-finalerne i Europa League. 24 kommer fra gruppespillet, mens de sidste otte er kvalificeret via deres tredjepladser i Champions League-gruppespillet.

GruppeVinder - og seedetAndenplads og useedet
ABayer LeverkusenFC Zürich
BRed Bull SalzburgCeltic
CZenit Skt. PetersborgSlavia Prag
DDinamo ZagrebFenerbahce
EArsenalSporting
FReal BetisOlympiakos
GVillarrealRapid Wien
HEintracht FrankfurtLazio
IGenkMalmö
JSevillaKrasnodar
KDynamo KievRennes
LChelseaBATE Borisov

Kvalificeret via tredjepladsen i CL-gruppespillet

De fire bedste hold er seedet.

Napoli
Valencia
Inter
Benfica
Viktoria Plzen
Club Brugge
Shakhtar Donetsk
Galatasaray

I de øvrige grupper var det kun Bordeaux og FCK, som byttede pladser - og det var kun tredje og fjerdepladsen, som blev ændret på.

Dog var der længe udsigt til, at Leipzig skulle tage andenpladsen foran Celtic, da tyskerne længe var foran med 1-0 mod Rosenborg, mens Celtic var bagud mod Salzburg. Det var præcist, hvad der skulle til, men til sidst i kampen fik Rosenborg, der intet havde at spille for, udlignet til 1-1.

Samuel Castillejo og Gonzalo Higuain går slukørede fra banen efter nedturen. Foto: AP
Samuel Castillejo og Gonzalo Higuain går slukørede fra banen efter nedturen. Foto: AP

 

Se også: Dansk boksestjerne overvejer chok-comeback

Se også: Nyt nul i Parken: FCK færdige i Europa

Det gik voldsomt for sig under sammenstødet . Foto: Screendump Europa League - 13. dec. 2018 - kl. 20:18 Se den vilde video: Hooligans amok midt i København

3 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere