Stort boost til FCM før skæbnekamp

To af Southamptons største profiler er ude af Europa League-playoff opgøret

Victor Wanyama (i stribet) er på ønskelisten i Tottenham og ønsker at skifte... og nu er han pludselig blevet syg med noget så diffust som maveinfluenza (Foto: AP)
Victor Wanyama (i stribet) er på ønskelisten i Tottenham og ønsker at skifte... og nu er han pludselig blevet syg med noget så diffust som maveinfluenza (Foto: AP)

HERNING (Ekstra Bladet): FC Midtjylland afleverede de traditionelle glas-ulve til delegationen fra Southampton, da de ankom til den jyske hede i går.

Men Southampton brød på sæt og vis alle traditioner, da de deres store sorte engelsk-indregistrerede luksusbus lagde til ved MCH Arena sidst på eftermiddagen.

For Southampton havde gaver med fra den toldfri.

Hollandske Ronald Koeman kom godt nok næsten en halv time for sent til det aftalte pressemøde. Men det han havde med var værd at vente på. Eller rettere, det, han ikke havde med, var værd at vente på.

Brølstærke Victor Wanyama er nemlig blevet hjemme på sydkysten.

Officielt hedder begrundelsen maveinfluenza, diagnosen kunne formentlig også være rejsefeber. For dagen efter FC Midtjyllands sensationelle 1-1 på St. Mary’s begyndte transferrygterne at summe om den kraftfulde midtbanespiller.

Må stole på doktoren
Ifølge de engelske journalister, der har fulgt The Saints til den regnfulde jyske hede, så har kenyaneren bedt om, at klubben slipper ham nu, hvor Christian Eriksens Tottenham viser interesse.

Om bare fem dage lukker transfervinduet.

- Jeg fik det at vide her lige inden afrejsen, at Victor Wanyama har fået maveinfluenza, så han er ikke med på flyet, sagde Ronald Koeman uden at fortrække en mine.

- Tror du, at det hænger sammen med det, der skete i sidste uge?

- Nej, jeg bliver nødt til at stole på doktoren. Jeg håber på, at han er klar til weekenden, affærdigede Koeman emnet.

Southampton har for anden sommer i træk solgt markante profiler. Nathaniel Clyne er gået til Liverpool, Morgan Schneiderlin til Manchester United. Og Ronald Koeman har slået fast, at der ikke ryger yderligere spillere denne sommer.

Men Victor Wanyamas pludselige sygemelding sætter det løfte under pres. Og det rejser samtidig et andet spørgsmål omkring profilen Sadio Mané, der udgik i weekendens opgør med Watford. Mané er på ønskelisten hos Manchester United, og han var på skånekost ved den afsluttende træning på MCH Arena i aftes.

Presset Koeman
Sadio Mané ventes at være på bænken til opgøret mod FC Midtjylland, men uden lyst til at risikere skaden, da det kan ødelægge skiftet til Old Trafford. Det er transfervinduet i al sit vanvid, der kaster trækvinde hen over det Europa League-opgør, der kan sikre FC Midtjylland sin første store sejr – en turnering som til gengæld er af minimal betydning for Southampton.

Men Ronald Koeman er presset efter en småskuffende sæsonstart og han kan ikke tillade sig at sylte Europa League. Og Southampton får brug for sine offensive kræfter for at score det mål, som fjerner ulvenes fordel efter 1-1 på St. Mary’s.

Alt tyder på, at den hollandske manager til opgøret på et fuldsat MCH Arena er parat til at se stort på sin pasningsbetonede stil, for at opnå videre liv i Europa League.

- Jeg forventer at vores modstandere ikke har ændret stil. De vil have de samme styrker og svagheder, som vi så sidste uge, sagde Ronald Koeman, der satsede massivt på høje bolde mod Graziano Pellé i anden halvleg på St. Mary’s.

- I den halvleg viste vi hvordan vi skal spille for at skabe problemer for dem. Det betyder, at vi ofte bliver nødt til at være direkte i vores spil. Vi havde stor boldbesiddelse på egen banehalvdel i første halvleg, men så snart vi fik lagt dem under pres i bagkæden, så var vi det bedste hold, sagde han.

- Selvfølgelig vil vi gerne spille attraktiv fodbold, men det vigtigste i denne omgang bliver at vinde, og så er jeg helt ligeglad med hvordan vi gør det, fastslog Southampton-manageren.

19 kommentarer
Vis kommentarer