Sviner holdets største stjerne: - Det er krokodilletårer

Mesut Özil giver ikke nok for Arsenal-trøjen og føler sig bedre end holdkammeraterne, lyder det fra Arsenal-legende

Mesut Özil i aktion mod Atletico Madrid. Foto: AP
Mesut Özil i aktion mod Atletico Madrid. Foto: AP

Arsenals sæson sluttede torsdag aften, da London-klubben blev sendt ud af Europa League i semifinalen mod Atletico Madrid, og efterfølgende får særligt en spiller kritik.

Den tidligere Arsenal-spiller Martin Keown er ekspert hos den engelske tv-kanal BT Sport, og her rasede han efter kampen over den tyske offensivspiller Mesut Özils præstation i Madrid.

- Det er næsten som om, hans hænder er oppe i luften, og han siger: 'Se, denne gruppe er ikke lige så gode som mig', tordner Keown.

- Og nogen skulle have hevet fat i ham for længe siden og rystet ham og have sagt: 'Vi prøver at få bolden til dig. Vi arbejder for dig, men du arbejder ikke for os', lyder det fra Keown.

Artiklen fortsætter under billederne

Mesut Özil med opgivende attitude. Foto: AP
Mesut Özil med opgivende attitude. Foto: AP

Endnu en udgave af tyskerblikket, som nogen tolker som lidt for dovent og uengageret. Foto: AP
Endnu en udgave af tyskerblikket, som nogen tolker som lidt for dovent og uengageret. Foto: AP

Der var ellers en gang, hvor Özil satte positive rekorder:
Se også: Bedst i Europa: På vej til at smadre Henry-rekord

Se også: Top-10: Her er VMs hurtigste og langsomste

Arsenal mangler stadig tre runder i Premier League, hvor det gælder om at holde fast i sjettepladsen, men ifølge Keown bliver det uden tyskeren.

- Jeg vil vædde med, at han ikke spiller mere i denne sæson. Han vil få nogle følelsesmæssige sammenbrud, og han vil ikke kunne spille i weekenden, siger Keown.

- Det er ikke en ordentlig indsats. Han giver ikke alt. Der er meget mere under overfladen. En anden vil finde det, siger Keown og hentyder til, at manageren i Arsenal til sommer for første gang siden 1996 ikke hedder Arsene Wenger.

- Om den nye manager, der kommer, kan finde det, det ved jeg ikke. Det er et stort problem for den nye manager, for Wenger har investeret en forfærdelig masse penge i denne spiller, og jeg ser ikke en indsats, der lever op til det, siger Keown.

- Han var ikke fit til at bære trøjen i aften. Jeg har set dette mange gange i denne sæson, og det skal siges og graves i, fordi vi forventer bedre præstationer fra ham, siger Keown.

- Jeg ser krokodilletårer fra spilleren, men han snyder mig ikke, siger Keown.

Også på Twitter er der kritik af Mesut Özils indsats i de store kampe:

Arsene Wenger forstår ikke kritikken af Mesut Özil. Foto: AP
Arsene Wenger forstår ikke kritikken af Mesut Özil. Foto: AP

Arsenal ligger blot nummer seks i Premier League efter de første elleve kampe. Foto: AP Sport og Spil Mølby: Derfor skuffer Arsenal igen og igen

Er Arsène Wenger ved at miste grebet om Arsenal? Foto: AP Sport og Spil Mølby: Her er beviset - Wenger har mistet herredømmet

Nicklas Bendtner i aktion på den offensive midtbane i søndagens kamp mod Strømsgodset. Foto: Bendiksby, Terje/Ritzau Scanpix Skandinavien - 30. apr. 2018 - kl. 18:19 Trænerens vilde plan: Bendtner som midterforsvarer

Manager Arsene Wenger er blevet forholdt kritikken fra Keown, men franskmanden er af en helt anden holdning.

- Jeg er ikke enig. Jeg tror, at I vil se det, når I analyserer hans fysiske indsats her til aften, siger Wenger.

- Det var en svær kamp og meget fysisk intens, og jeg er overbevist om, at Özil ikke behøver stå til ansvar, fordi vi ikke scorede, siger Wenger.

- Vi havde mange chancer i de to kampe, og vi tabte som et hold. Jeg er ikke enig i, hvad der kommer ud nu. Hvis du vil lyttes til nu, så er man altid nødt til at være ekstrem, siger Wenger.

Arsenal spiller på søndag hjemme mod Burnley, der med en sejr kan nå op på samme pointtal som Arsenal på sjettepladsen i Premier League. Efter søndag har Burnley dog kun yderligere en kamp tilbage, mens Arsenal har to.

29-årige Mesut Özil kom til Arsenal i 2013 efter tidligere at have spillet tre sæsoner i Real Madrid, to sæsoner i Werder Bremen, mens prof-karrieren blev indledt i Schalke.

I marts blev Özil hurtigste spiller nogensinde til at nå 50 assists i Premier League:

Se også: Hylder pornosite i Premier League-kamp - nu ruller skandalen

Se også: Trump, vil du være Arsenal-manager?

Se også: Hovedrengøring i Arsenal: Ti mand kan forsvinde

 

12 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere