Tottenham banket på plads af Dortmund

Christian Eriksen og Spurs blev splittet ad i Dortmund torsdag aften

Tysk jubel efter en af de tre scoringer.
Tysk jubel efter en af de tre scoringer.

Tottenham Hotspur er så godt som færdig i Europa League.

Det ligner en formsag for Borussia Dortmund i London næste torsdag efter at have udspillet englænderne og vundet 3-0 over Christian Eriksen og co. torsdag aften.

Og det endda selvom Spurs i returkampen kan stille i væsentligt stærkere opstilling end i Dortmund.

Englænderne blev skilt ad på Signal-Iduna-Park af et velspillende, intelligent og målrettet tysk tophold.

Pierre-Emerick Aubameyang og Marco Reus to gange stod for målene, der igen og igen understregede, at tyskerne delvist spillede en glimrende kamp, men at Tottenham samtidig leverede en forfærdelig omgang.

Christian Eriksen var dog med fra start, men bortset fra en flad afslutning efter 30 sekunder, var det ikke meget man så til fynboen, der af manager Mauricio Pochettino blev flået ud efter 65 minutter.

Eriksen blegnede på en aften, hvor især den tyske midtbane med stortalentet Julian Weigl og Gonzalo Castro strålede. Samtidig var treenigheden oppe foran Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang og Marco Reus i hopla.

Stærk trio hjalp ikke Tottenham
Aubameyang åbnede festen med sit hovedstødsmål efter 30 minutter, hvor han uhindret steg til vejrs og dirigerede bolden i mål via den ene stolpe efter præcist oplæg fra Marcel Schmelzer.

Siden kom Neven Subotic på banen i 2. halvleg, og forsvarsspillerens hoved dirigerede bolden videre til Reus ved bageste stolpe efter en time, så den tyske landsholdsspiller uden problemer kunne buldre bolden i nettaget.

Han var også sikkerheden selv ti minutter senere, da bolden via Mkhitaryan og Aubameyang endte hos ham inde i feltet. Håbløs opdækning betød, at han var alene med Hugo Lloris, der ikke kunne stille meget op.

Indskiftninger af Harry Kane, Moussa Dembele og Erik Lamela gjorde ikke meget for Tottenham, der skal finde et helt andet gear til returkampen. Spørgsmålet er så bare, om det er nok. Dortmund ligner et hold, der meget vel kan gå hele vejen i Europa League denne sæson.

Michael Krohn-Dehli og Sevilla hentede 0-0 i Basel og ligner også et mandskab videre i turneringen. Det samme kan siges om Simon Kjær og Fenerbahce, der hjemme i Istanbul besejrede Braga 1-0 på en sen scoring af Mehmet Topal.

Shakhtar Donetsk får nok heller ingen vanskeligheder ved at komme videre efter 3-1 hjemme over belgiske Anderlecht.

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere