Trist Klopp: Vi tabte troen

Liverpool kom ikke ad bagdøren til Champions League

Pressemøde med Liverpool. Hør mere her

Jürgen Klopp havde håbet på, at han ville slutte sin første sæson i Liverpool med et stort trofæ - og en bagdør til Champions League.

I stedet kollapsede hans tropper i løbet af anden halvleg og tabte Europa League-finalen til Sevilla klart 3-1.

- Problemet er ikke Sevillas første mål. Problemet er, hvad der skete der efter. Vi mistede troen på vores spillestil. Vi var ikke kompakte - og vi virkede nervøse, sagde Liverpool-træneren efter kampen.

- Det siger mig, at vores udvikling ikke er så vidt som håbet. Vi bliver nødt til at tage det med os og blive stærkere af det. Men lige nu er vi skuffede og frustrerede, sagde han.

Jürgen Klopp (tv) blev overlistet af Sevillas mastermind Unai Emery(Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP)
Jürgen Klopp (tv) blev overlistet af Sevillas mastermind Unai Emery(Foto: Laurent Gillieron/Keystone via AP)
 

I 6'erens analyse af kampen rettede landsholdslegenden Peter Schmeichel en sønderlemmende kritik af især brasilianske Roberto Firmino, der slet ikke leverede det fornødne defensive arbejde.

Peter Schmeichel leverede også verbale hug til Alberto Moreno, Dejan Lovren og Simon Mignolet, men generelt var den tidligere Mancester United-målmand hård i bedømmelsen af Liverpools kollaps.

Sevilla vandt Europa League for tredje år i  Ennio Leanza/Keystone via AP) Europa League Vild vending: Klopps kæmpe kollaps

Coke blev dobbelt målscorer i 3-1-sejren mod Liverpool (Foto: AP) Europa League Sevilla-helt kæmpede for skadet Krohn-Dehli

Dermed har Jürgen Klopp tabt de seneste fem store finaler, han har været i. Og Liverpool står tilbage som et hold, der passer meget fint til den trend.

Som den tidligere anfører Steven Gerrard bemærkede i sin klumme i Daily Telegraph, så har The Reds de seneste ti år blot vundet ét trofæ, selv om holdet har spillet sig frem til masser af semifinaler og har spillet med om Premier League-trofæet i et par tilfælde i perioden.

Det er op ad bakke for Liverpool for at genfinde fordums storhed.

TV: Her diskuterer vi, hvad der skete i Europa League-finalen

Jürgen Klopp bar med sin begejstring Liverpool videre mod Dortmund. Her fejrer han miraklet med matchvinder Dejan Lovren (Foto: AP) Sport Danske bekendte: Klopp er meget mere end hans vanvittige energi

30 kommentarer
Vis kommentarer