TV-billeder afslører: Mkhitaryan-fans tilbageholdt i Baku

Arsenal-fans blev tilbageholdt i Aserbajdsjans hovedstad, udelukkende fordi de bar trøjer med Henrikh Mkhitaryans navn på

Gisle Thorsen vurderer aftenens finale-drama
Følg Fodbold
Følg Europa League

Han er ikke selv til stede, men både holdkammerater og fans lægger ikke skjul på, at de savner Henrikh Mkhitaryan forud for onsdagens Europa League-finale i Baku.

Armenerens fravær har fuldstændig overskygget det rent sportslige i affæren mod bysbørnene fra Chelsea, fordi der er gået international politik i den.

Og nu viser optagelser foretaget af SNTV fra gaderne i den aserbajdsjanske hovedstad, at man som fan af ham end ikke kan gå i fred.

I tv-klippet ses to asiatiske Arsenal-fans, der bliver stoppet af det lokale politi.

To uniformerede gutter tilbageholder dem, mens de taler med en overordnet. De ender med at lade dem gå uden videre tiltale.

Om det har noget at gøre med, at ordensmagten var bevidst om, at der var kamera på, melder historien ikke noget om.

Holdkammeraten Granit Xhaka, der grundet sine albanske rødder selv pådrog sig en del opmærksomhed og vrede under sidste sommers VM-slutrunde i Rusland, opfordrede tirsdag på et pressemøde til at tale fodbold nu - og lade Mkhitaryan-sagen hvile.

Læs om VM-balladen her: VM-nation raser over 'kontroversielle' håndtegn: - De skal straffes!

- Selvfølgelig er vi skuffede over, at han ikke er her, men vi har talt meget om ham nu og en hel del om politiske ting, og nu er det tid til at tale om fodbold, sagde schweizeren.

Han lagde ikke skjul på, at man selvfølgelig gerne vil vinde trofæet til Arsenal. Det uden sammenligning vigtigste i finalen er dog, at den giver adgang til næste sæsons Champions League.

- Nu har vi været i Europa League to gange i træk, og en klub som Arsenal hører til i Champions League. Det er en fantastisk og vigtig kamp for os, fordi vi gerne vil give klubben og fansene Champions League igen, sagde han.

Mkhitaryan er blevet væk grundet de politiske spændinger mellem Armenien og Aserbajdsjan og deres mangeårige strid om regionen Nagorno-Karabakh. Stjernen frygter ganske enkelt for sin sikkerhed ved at træde ind på fjendens territorium.

Hans gode ven, Sokratis Papastathopoulos, som han spillede sammen med 2013-2016 i Borussia Dortmund og igen fra sidste sommer i Arsenal, skrev tirsdag på Instagram, at han savnede sin ven i Baku.

- Vi har spillet sammen i fem-seks år, og jeg kender ham virkelig godt. Vi er gode venner. Så jeg skrev bare, hvad jeg følte. Men vi skal samtidig spille kampen for ham og for spillerne, der er skadede, sagde grækeren til pressen.

Optakten til gyseren blev i øvrigt præget af Chelsea-træner Maurizio Sarri, der udvandrede i vrede fra træningen efter et sammenstød mellem to af spillerne.

Den historie kan du læse her: Drama før finale: Rasende træner udvandrer

Som disse optagelser viser, bliver to Arsenal-fans med Henrikh Mkhitaryans navn på ryggen stoppet af politiet i Baku. Video: AP/SNTV.

Kampen spilles fra kl. 21 dansk tid og kan ses på 6'eren samt naturligvis følges minut for minut i vores livedækning her på sitet.

Tilbage efter nedtur: Tidligere PL-manager i stort comeback

Jagter job: Mourinho er desperat

Dansk keeper scorer drømmekontrakt i Premier League

Begrænset succes: Så kom nye bryster og berømmelse

Han er jokeren i Brøndbys transferkabale

Tvunget til salg: Sådan kommer Eriksen til Madrid

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind