TV: Vilde Verbic sender FCK tættere på Europa League

Det var en uskøn kamp af FCK i tredje runde af Europa League-kvalifikationen ude mod tjekkiske Jablonec. Heldigvis vandt danskerne 1-0 på et vildt langskudsmål af slovenske Verbic

FCK's nye slovenske kantspiller Benjamin Verbic sendte med et pragtmål københavnerne  tættere på Europa League-gruppespillet. (Foto: Aleksandar Djorovic)
FCK's nye slovenske kantspiller Benjamin Verbic sendte med et pragtmål københavnerne tættere på Europa League-gruppespillet. (Foto: Aleksandar Djorovic)

Konturerne til et ægte vinderhold er så småt ved at tegne sig igen i FC København. Ståle Solbakkens løver brølede på ingen måde højst i tredje kvalifikationsrunde til Europa League ude mod Jablonec, men kom alligevel fra østlandet med en smal sejr og holdt tilmed nullet.

1-0 vandt FCK. Et uimodståeligt langskud af den nye, slovenske kantspiller Benjamin Verbic, der i bedste Cristiano Ronaldo-stil flækkede en brækkende bold op i hjørnet fra mere end 25 meter, kan være målet, som sender københavnerne tætteren på Europa Leagues gruppespil.

FCK-manager Ståle Solbakken giver Federico Santander lyndebut. Angriberen får spilletid i onsdagens Europa League-opgør i Tjekkiet (Foto: Jonas Olufson) FC København - 27. jul. 2015 - kl. 16:45 TV: Se Santanders første FCK-mål

Danskerne spillede dog en ganske uskøn og rodet kamp med flere personlige fejl. Men er det ikke netop det, der tit kendetegner et storhold eller vinderhold? Dem, der vinder uden altid at spille bedst eller skabe mest.

Sådan var det i hvert fald onsdag aften under de tunge, tjekkiske regnskyer. FCK var sjældent farlige - indtil scoringen faldt, naturligvis - mens de tjekkiske værter var modbydeligt hurtige og farlige på kontra og samtidig kom hurtigt over kanten og til indlæg.

De danske fejl kom allerede efter 20 minutter, hvor Mathias 'Zanka' Jørgensen og Peter Ankersen gik fejl af hinanden, så Stephan Andersen måtte ud af sit mål for at lukke af for hjemmeholdets Tomas Wagner.

- Jeg er meget stolt og glad for at være i en stor klub som FCK. Jeg vil kæmpe og arbejde for holdet og gøre mit bedste, siger Federico Santander, der får sin debut for FCK i aften (Foto: Jonas Olufson) FC København - 29. jul. 2015 - kl. 10:19 Derfor er Ståle så glad for sit københavnske klædeskab

Et kvarter senere var den gal igen. Og endnu engang var 'Zanka' impliceret, da den lange midterforsvarer fumlede med bolden, så Wagner kunne stikke af sted med den ned mod 'ensomme' Andersen i målet. Heldigvis var den danske landsholdsmålmand klar og fik pareret skuddet væk.

Kun en enkelt gang i 1. halvleg var FCK (lidt) farlige. Solbakken havde taget sin nye, paraguayanske angriber, Federico Santander, med i startopstillingen, hvor han spillede sammen med Nicolai Jørgensen oppe foran. Fem minutter inden pausen rettede Santander et Ankersen-langskud af med hovedet, men Jablonec' målmand, Vlastimil Hruby, havde ingen problemer med at gribe ham ud.

Se også: Cornelius klar på rekordtid

Til gengæld var FCK'erne nok engang tæt på at komme bagud i de sidste minutter af 1. halvleg. Tjekkerne brød godt og hurtigt igennem på venstrekanten og kom til et indlæg stråt bagud i feltet. Her ventede hjemmeholdets Martin Pospisil med en strakt vrist, men heldigvis kastede Ankersen sig i bedste ishockey-stil ned og blokerede skuddet.

I 2. halvleg fortsatte FCK's rodede spil. Men heldigvis kun i de første fem minutter, for så tog Verbic volde højrevrist over. Sloveneren tog et par træk centralt i banen og bragede bolden afsted fra cirka 30 meter. Et sekund senere sad den helt oppe i det fjerneste målhjørne uden chance for Hruby i målet.

Se Verbic' vilde langskudskasse her eller i klippet øverst i artiklen:

Se også: Kvist efter comeback: Vil hurtigt væk fra bænken

Selv om FCK bragte sig i front fandt de aldrig helt frem til det polerede pasningsspil. Tjekkerne var agressive. Og måske lidt for aggressive til tider. Med 20 minutter igen af opgøret fik Jablonec' indskiftede Stanislav Tecl en større brist i bøtten, da han bagfra og med strakt vrist smadrede knopperne ind i Ludwig Augustinssons højre ben. Tecl fik selvfølgelig rødt, og et øjeblik kunne man tro, at svenskeren havde brækket benet, men han spillede heldigvis videre.

Resten af kampen var danskerne i nogenlunde kontrol. De satsede ikke og kørte bolden rundt, så tjekkerne måtte løbe. Til allersidst kunne det dog have stået 1-1, da Jablonec kom fint over kanten og til indlæg, men Martin Dolezal kunne ikke helt komme frem til et velskruet indlæg.

Returopgøret spilles den 6. august - om en uge - i Parken. Holder FCK nullet her, ja, så venter fjerde runde i Europa League-kvalifikationen - det, der kaldes playoffrunden.

53 kommentarer
Vis kommentarer