Annonce:
Annonce:

UEFA truer: Hyldede Putin med t-shirt i Istanbul

- Han er min præsident, og jeg ville bare vise, at jeg står bag ham, forsvarede Lokomotiv-spiller sin ulovlige fremvisning af politisk budskab

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

’Den mest pålidelige præsident’.

Det var ordlyden på den t-shirt, som Lokomotiv Moskvas Dimitri Tarasov tirsdag aften viste frem under et portræt af den russiske præsident Vladimir Putin, da han forlod Europa League kampen mod Simon Kjær og Fenerbahce. En kamp, som russerne tabte med 2-0.

De tyrkiske værter har sikkert ikke kunnet afkode det russisksprogede budskab, og det er sikkert meget godt, når man tager det aktuelle klima mellem de to nationer i betragtning. Russernes bus blev da også udsat for flaskekast på vej til stadion.

Europæisk succes for Simon Kjær

Til gengæld kan Lokomotiv og Tarasov nu se frem til sanktioner fra UEFA, der i dag har bekræftet, at man går ind i sagen. Fodboldforbundet har nemlig forbudt politiske budskaber, og samtlige spillere er for tiden iført budskabet ’respekt’, når de spiller europæiske kampe.

Annonce:

UEFA meddeler, at man vil behandle sagen i disciplinærudvalget den 17. marts. Endvidere lyder det i forbundets pressemeddelelse: ’Spillere må ikke afsløre undertøj, som viser politiske, religiøse eller personlige slogans eller billeder eller vise andet end fabrikantens logo’.

I så fald kan de straffes med bøde, skriver UEFA.

Tarasov har overfor det russiske bureau R-Sport forsvaret sig med følgende udsagn:

- Han er min præsident. Jeg respekterer ham og bestemte mig for at vise, at jeg står bag ham. Det vil jeg altid gøre. Det var bare den besked, jeg ønskede at formidle.

Der er returkamp næste torsdag i Moskva, men det bliver uden Tarasov. Han har nemlig karantæne.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: