Ulveanfører efter ny Europa-sejr: Aldrig haft bedre forsvar

FCM-anfører Kristian Bach Bak kalder det for klubbens bedste forsvar nogensinde, efter holdet atter holdt nullet med åbningssejr i Europa League-gruppespillet

Det kører på Heden (Foto: Ernst van Norde)
Det kører på Heden (Foto: Ernst van Norde)

To gange på fire dage.

Fire i de sidste fire kampe. 11 gange i sæsonens første 15 kampe. Vi taler om FC Midtjyllands vilde stime med at holde nullet i denne sæson.

Igen torsdag aften lukkede FCM-forsvaret fuldstændig ned i klubbens første kamp i et europæisk gruppespil. Den solide defensive base var atter nøglen til en sejr, og tre vigtige point på kontoen efter sejren over Legia Warszawa.

Sløj støtte til FCM: Vågn nu op, Herning!

FCM’s midterforsvar med Erik Sviatchenko og Kian Hansen er omdøbt til ”Kianchenko”, og deres samarbejde har i høj grad støbt det betonfundament, som FCM henter rigtig mange point på.

Anfører Kristian Bach Bak tøver heller ikke med at kalde forsvaret det bedste i klubbens historie.

- Det er i hvert fald klart det bedste forsvar, jeg har spillet i, og jeg har trods alt været her en del år. Jeg har selv engang prøvet at spille i midterforsvaret, og der begår man altså fejl. Men Erik og Kian er igen mod Legia fuldstændig dominerende i alle dueller og clearinger, og det smitter af på resten af defensiven.

- Så har vi også Tim Sparv foran, som virkelig vinder mange bolde. Det er næsten uhørt den her stime, vi er inde i, lød det fra Bach Bak, der spillede alle 90 minutter trods skadesproblemer i den ene fod.

Sisto genfødt i FCM-triumf

FCM-anføreren er næsten overrasket over, hvor klogt FCM har spillet i Europa, siden man dummede sig i hjemmekampen mod APOEL, som reelt kostede videre kvalifikation i Champions League.

- Vi spiller virkelig klogt, og alle de lærepenge, vi har talt så meget om, de er virkelig kommet ind under huden på os. Ja, jeg er faktisk overrasket over, at vi bare går ind i Europa League-gruppespillet og spiller lige så modent og disciplineret, som vi har gjort de sidste mange kampe. Det er virkelig imponerende, mente Kristian Bach Bak.

Erik Sviatchenko havde også kun smil på læben efter 1-0 sejren, som kom i hus på et polsk selvmål efter endnu en effektiv FCM-dødbold.

FCM's gruppe: Napoli gennemprygler Brugge

Han var enig i, at han aldrig tidligere har været en del af et så velfungerende forsvar.

- Jeg har været med til at prøve mange gode stimer i FCM, men det er som om, at den her hele tiden bliver forlænget. Vi spiller med en fantastisk selvtillid, og vi føler os sådan lidt uovervindelige på en måde. Når aksen, som er midterforsvaret og så 6’eren (Sparv), fungerer så stærkt, så har man virkelig en solid base, sagde Sviatchenko.

Han forsøgte at forklare, hvorfor det fungerer så godt sammen med Kian Hansen.

- Der er sådan lidt et usynligt bånd imellem os. Når den ene skubber op, så falder den anden tilbage. Vi er begge meget kommunikerende, og vi bakker hele tiden op omkring den anden, når der måske lige er brug for en puster. Vi har en eller anden kemi mellem os, hvor vi bare forstår hinanden rigtig godt, forklarede Sviatchenko.

FCM-ejer: Southampton-triumf gav respekt i Europa

Med sejren deler FCM førstepladsen med Napoli, der knuste Club Brugge 5-0 i Italien. Og det giver absolut en tro på, at FCM kan sigte efter mindst en andenplads i gruppen.

- Nu er der selvfølgelig mange kampe igen, og Club Brugge er stadig et rigtig godt hold, selv om de blev basket i Napoli. Men vi er ikke kommet her for at lege turister, og vi går selvfølgelig benhårdt efter at gå videre i gruppen. Nu forsøger vi at skrabe så mange point som muligt, og så må vi se, hvor det fører os, når vi står her i december og har spillet alle seks gruppekamp, lød det fra Sviatchenko.

De to øverste hold i gruppen går videre til knock out-fasen i Europa League.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter