Undrer du dig også? Derfor er United-Liverpool rykket

Manchester United-Liverpool spilles ikke 19.00 som først planlagt - her er forklaringen

David de Gea tager først imod Liverpool-spillerne klokken 21.05, og dermed kommer der uorden i UEFA-planlægningen (Foto: AP)
David de Gea tager først imod Liverpool-spillerne klokken 21.05, og dermed kommer der uorden i UEFA-planlægningen (Foto: AP)

Kendere af Europa League ved, at UEFA går op i regler og systematik. Halvdelen af kampene skal spilles klokken 19.00 og halvdelen skal spilles 21.05, og har man spillet sent i første opgør, så spiller man tidligt i returkampen.

Her til aften er de sædvanlige systemer dog brudt en anelse, for der spilles kun tre kampe klokken 19.00 og hele fem kampe klokken 21.05.

Det er opgøret mellem Manchester United og Liverpool, der er rykket fra det oprindelige tidspunkt klokken 19.00 til tidspunktet 21.05.

Se også: Engelsk legende: Derfor kan Eriksen vinde stor pris

Årsagen til det ændrede kamptidspunkt er trafikale problemer, og det fik UEFA til at rykke aftenens kamp et par timer allerede få dage efter lodtrækningen.

- Som følge af Manchester Uniteds anmodning, så har Trafford Kommunalråd skrevet til UEFA og gjort opmærksom på, at det ikke vil være sikkert at spille kampen klokken 19.00 med tilskuere på stadion, lød anmodningen, som UEFA altså lyttede til.

- Klubben vil heller ikke kunne sikre, at det nødvendige antal af sikkerhedsfolk, stewards og lægefolk vil være til rådighed ved tidlig kickoff. Der vil ikke være problemer, hvis der spilles 21.05 samme dag, lød det videre.

United-Liverpool skulle oprindelig været spillet 19.00, men blev hurtigt rykket til 21.05 (Foto: AP)
United-Liverpool skulle oprindelig været spillet 19.00, men blev hurtigt rykket til 21.05 (Foto: AP)
 

Det nordvestlige England har nogle af de mest trafikerede motorveje i England, og det faktum, at kampen falder sammen med St. Patricks Day gjorde, at timingen med en tidlig kamp var helt forfærdelig, og derfor spiller United og Liverpool altså først 21.05.

Det er første europæiske duel nogensinde mellem de to rivaler, og første opgør endte 2-0 til Liverpool på Anfield.

Du kan følge aftenens returkamp LIVE hos Ekstra Bladet fra 21.05.

Se også: Aston Villa-boss trækker sig efter halvandet år

Se også: Legende efter kollaps: United er komplet katastrofale

Se også: Van Gaal misundelig på Liverpools fans

 

Gense dramaet mellem Liverpool og Manchester United fra 1999:

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere