Annonce:
Annonce:

United-debutant dukkede midtjyske drømme

En fuldstændig ukendt United-spiller sendte FC Midtjylland ud af Europa League. Presset blev for stort på Old Trafford, og midtjyderne faldt sammen til sidst og tabte 5-1 på Old Trafford

Hør Jess Thorups kommentar til kampen her (Foto og redigering: Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

FC Midtjylland faldt fuldstændig sammen i slutningen af Europa League-opgøret mod Manchester United. 5-1 lød nederlaget på, og dermed er midtjyderne fortjent ude af Europa efter en kamp, hvor United pludselig lignede sig selv og FCM ligene et hold, der netop er kommet tilbage fra vinterpause fra superligaen.

Kampen blev ellers indledt ganske jævnbyrdigt, og det var ikke til at se eventuelle midtjyske nerver over at spille på Old Trafford, der i øvrigt næsten var fyldt.

Det var dog hjemmeholdet, der havde bolden mest og tvang FCM-spillerne ud i mange defensive løb. Tim Sparv, Jakob Poulsen og Kristoffer Olsson vandt ikke tilstrækkeligt med bolde på den centrale midt, hvilket gav United plads til at fordele kuglen rundt på midtjydernes banehalvdel.

Hør Kian Hansens kommentar til kampen her (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

Seerne raser over lyden til United-FCM

Annonce:

TV: Her er FCM-videoen 15 mio. har set

FCM-fans i Manchester var ellers i god stemning inden kampen (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

Det blev dog kun sporadisk farligt for hjemmeholdet, der brød igennem kanterne med Memphis Depay og Jesse Lingard, som det næsten passede dem. Nikolay Bodurov og Kian Hansen fik afvist det meste i luften og resten lossede de langt ud på de kendte tribuner.

Men som det ofte går i fodbold, når det dominerende mandskab ikke udnytter sine muligheder, så slår modstanderen til. Og i Pione Sisto har ulvene en mand, som ikke skal bruge meget plads til at vise sig frem. Efter en lille halv time modtog Sisto bolden fra Marco Urena uden for United-feltet, og så viste knægten fra Tjørring endnu engang, at han kan drible med de bedste i verden.

Manchester United vandt sikkert mod FCM (Foto: PA)
Manchester United vandt sikkert mod FCM (Foto: PA)
 

Annonce:

Først satte han Daley Blind fuldstændig af, og derefter kom Michael Carrick kurrende på halen i et forgæves forsøg på at bremse Sistos skarpe afslutning helt ude i højre side. 0-1 og pludselig var FCM tæt på triumfen.

Den midtjyske eufori skulle dog ikke vare længe på Drømmenes Teater. Måske antændt af det massive pres, som Sistos scoring havde skabt, kværnede United-stjernerne på lige efter, de havde givet bolden op. Efter endnu et gennembrud af Memphis Depay i venstre side blev bolden slået ind over, og Nikolay Bodurov rettede indlægget af, så den endte utageligt i nettet bag Mikkel Andersen.

Hollandske Memphis Depay drev kampen igennem fuldstændig gæk med Andre Rømer i midtjydernes højre side, og kort inden pausen førte det til et klodset straffespark begået af den unge dansker.

Hør Daley Blinds kommentar til FCMs præstation her (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

Engelske aviser kommer over Liderlige Louis

Annonce:

Den nok største tilbageværende United-stjerne, der ikke ligger på lazarettet, Juan Mata, blev sat til at eksekvere straffesparket, hvilket han i bund og grund gjorde ganske fint, men Mikkel Andersen fik mirakuløst tvunget sin lange krop helt ned til roden af højre stolpe og parerede flot Matas skud til hjørne.

Manchester United forsatte sit pres straks fra anden halvlegs begyndelse, og nu havde Louis van Gaals mandskab også fået publikum med sig på Old Trafford. Efter ganske få minutter brød det meste af Old Trafford ud i jubel, da Ander Herrera headede så tæt forbi stolpen, at det lignede føringsmålet.

Men efter 63 minutter fik United-tilhængerne den forløsning, som Herreras hovedstød ikke formåede at give dem. Juan Mata hentede en løs bold ved FC Midtjyllands baglinje og spillede skråt tilbage til den debuterende Marcus Rashford, der let kunne sparke 2-1 målet ind bag Mikkel Andersen. Rashford, en 18-årig akademispiller, blev kastet direkte ind i startelleveren, da Anthony Martial ikke holdt til opvarmningen. Det viste sig at være et heldigt udfald på endnu et skadesproblem.

Annonce:

Ekstra Bladet fik en snak med Mikkel Andersen efter kampen (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

 Også Kian Hansen havde en kommentar (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

Manchester United var suveræne (Foto: AP)
Manchester United var suveræne (Foto: AP)
 

Nu sydede og kogte Old Trafford i en sådan grad, at man kunne mærke tilskuernes trampen i tribunen hver gang United førte bolden frem mod FCMs mål. Og det gjorde de immervæk ofte i anden halvleg.

Midtjyderne strittede imod, det bedste de havde lært af Thorup, Priske og co., men lige lidt hjalp det. Presset blev for stort fra United-stjernerne - og fra 18-årige Marcus Rashford. Med et kvarter igen dukkede debutanten op på bagerste stolpe som modtager af et indlæg fra Varela, og her halvflugtede Rashford sig direkte ind i de fleste United-hjerter.

Annonce:

Midtjyderne formåede aldrig at lægge et pres efter 3-1 scoringen, og slutteligt blev opløsningen total for midtjyderne. Først bidrog Ander Herrera til United-festen med en straffesparksscoring efter Kian Hansen havde hånd på bolden, og så var kræfterne brugt op for danskerne.

Slutteligt kunne kampens store oplevelse Memphis Depay gøre det til 5-1 og gøre resultatet til et ydmygende et af slagsen. Slutresultatet var måske et mål for stort, men reelt var FCM ikke tæt på sensationen.

 André Rømer var slet ikke tilfreds med kampen (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

van Gaal var hård over for sine spillere efter kampen i Herning (Foto og redigering: Mikkel Cramon)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: