Annonce:
Annonce:

Var elev under Ståle

Ole Gunnar Solskjær var i praktik hos Ståle Solbakken i 2011, men siden har han statusmæssigt overhalet sin gamle landsholdskammerat

”Det er svært at forklare” – Ståle Solbakken om international succes efter national skuffelse. Video: Dplay
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Europa League

- Ja, det er meget specielt, og det kan vare længe, før det sker igen, medgav Ståle Solbakken om sit kommende møde med en norsk trænerkollega i Europa League.

Ordene faldt forleden i Oslo Lufthavn, hvor norsk presse stod klar til at tage imod FCK-træneren på en af hans sjældne fridage. Mandag skal han nemlig møde Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær, og så bliver det ikke ret meget større i norsk fodboldperspektiv.

Sidstnævntes karriere i storklubben bliver således dækket massivt, og den tidligere angriber har statusmæssigt overhalet sin gamle landsholdskammerat og læremester - der i øvrigt er kæmpe fan af ærkerivalen Liverpool.

Annonce:

Solskjær var således elev hos Solbakken i 2011, hvor han på vej til sin pro-licens var i praktik i København før FCK’s Champions League-møde mod Chelsea. Dengang var det således ham, der var den respektfulde lillebror.

- Jeg føler, jeg har lært meget. Ståle er meget detaljeret i forberedelserne. Han ved, hvad spillerne har brug for, og hvad de skal gøre. Han er en fantastisk træner, vældig principfast og har store fodboldkundskaber. Og så er han et fantastisk menneske, lød det dengang om læremesteren.

Ole Gunnar Solskjær i FCK-tøjet under elevtiden i 2011. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Ole Gunnar Solskjær i FCK-tøjet under elevtiden i 2011. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
 

Dengang som nu var Solskjær et kæmpe navn for norske medier. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Dengang som nu var Solskjær et kæmpe navn for norske medier. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Det var kort før, Solbakken drog til Köln og siden til Wolverhampton. Begge steder blev han fyret, og da også Solskjær i 2014 havde slået sig på et job i Cardiff, konstaterede Ståle, at man i udlandet så på norske trænere, som var de skiløbere.

– Det er først og fremmest Ole Gunnars fortjeneste, at vi nu kan begrave den kliche. Nu leder han en af verdens største klubber, sagde Solbakken i lufthavnen.

Familiemenneske
Sidste år bad Ekstra Bladet ham om beskrive, hvorfor Solskjær havde gjort en så succesfuld entre på Old Trafford.

Annonce:

- Han er dygtig til at omgås de rigtige mennesker og skabe et netværk omkring sig, forklarede FCK-træneren og beskrev kollegaen som jordnær og et familiemenneske med stort ' F'.

- Som spiller var han virkelig god til at analysere sine egne styrker og begrænsninger, så han efterhånden blev en klinisk afslutter. Han har et godt fodboldhoved, og det har han taget med sig over i jobbet som træner.

Og så har han evnet at trykke på alle de rigtige knapper.

-  Efter 10-11 sæsoner som spiller i klubben, har han den rigtige fornemmelse for, hvor de sidder. Han ved, hvad han skal sige til pressen og til klubbens fans.

- Det var vigtigt at finde en fyr, der kunne samle klubben. Heltedyrkelsen fra dengang var stor, og han har Alex Ferguson bag sig. Han er meget tæt på de rigtige personer, og det er ikke alene en kæmpe fordel for ham selv men også for hele klubben.

Annonce:

'Jeg ved stort set alt'
- De fleste store managers vil få problemer i en kæmpeklub som United, men på det punkt har Ole Gunnar et forspring, og derfor vil han også få mere ro til sit arbejde, forudså Solbakken og forudså landsmandens nye kontrakt.

I dag beskriver han overfor Ekstra Bladet deres indbyrdes forhold således:

- Vi sms’er og taler lidt sammen engang i mellem. Vi er gode men ikke nære venner. Vi har jo spillet en del sammen.

Mandag aften kan de to næppe overraske hinanden rent taktisk.

- Jeg ved stort set alt, hvad der er værd at vide om Ståle, og han ved formentligt alt, hvad der er at vide om mig, lød det med et af Solskjærs driftsikre smil.

- Ståles hold er altid velorganiserede og svære at spille imod. Der er mange talentfulde unge spillere med erfaring. Han har gjort det fantastisk ved at bygge hold efter hold op.

Taler om rygter: - Lidt mærkeligt

Ståle klar i mælet: Zanka ikke til FCK nu

Kæmpe bombe: Pirlo ny Juventus-træner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: