Vild slutning: FCM videre i sidste øjeblik

FC Midtjylland er klar til playoff runden i Europa League efter en sen sejr mod Arka Gdynia

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

HERNING (Ekstra Bladet): FC Midtjylland leverede torsdag aften lige netop dét, som skulle til, da midtjyderne scorede til 2-1 dybt, dybt inde i overtiden mod polske Arka Gdynia.

Dermed lykkedes det FCM at knække den meget destruktive taktik, som Arka Gdynia var kommet til Herning med, og FC Midtjylland er nu at finde i Europa Leagues playoff runde efter 4-4 og reglen om flest scorede udebanemål.

Polakkerne kom ellers langt med at trække tiden og stå meget kompakt. Kønt var det ikke, og midtjyderne begyndte at at brokke sig højlydt allerede efter 20 minutter på grund af Gdynias tidsudtrækning.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
 

Frustrationerne var nok også et signal om, FCM-spillerne vidste, kampen ikke ville udvikle sig til et sandt chancemekka. 

Og ganske rigtigt: FC Midtjylland var reelt kun farlig en enkelt gang i 77 minutter, og det var, da Rilwan Hassan fyrede en skævert på stolpen efter ti minutter.

Ellers fungerede intet i offensiven for danskerne, der gentagne gange søgte den lange løsning mod Lange Paul, men det blev sjældent farligt, da de dårlige afleveringer ofte blev clearet i én meters højde.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
 

I den anden ende formåede Arka Gdynia dog heller ikke at skabe stort ståhej ud over et par enkelte langskud med tjubang i.

Mens spillet på banen ikke var noget festfyrværkeri, så var der godt nok knald på lægterne. Ulve-fansene gjorde, hvad de kunne, men de tusindvis af medrejsende, vilde polakker holdt en helt forrygende fest på den ene endetribune. 

Man kunne fristes til at tro, man sad til en fodboldkamp en regnvåd aften i det nordlige Polen, hvis da ikke lige man kunne spotte Jyske Bank Boxen i baggrunden og høre tilskuerne skælde ud over den manglende fantasi hos hjemmeholdet på gedigen midtjysk.

Den jyske røffel fra fansene var dog yderst velfortjent, for Jess Thorups tropper skabte intet af værdi i offensiven, og efter en lille time indtraf katastrofen, da Dawid Soldecki steg til vejrs på et hjørnespark og headede en ballonbold i nettet.

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus
 

Så var gode råd dyre for ulvene, men tiden var forsvindende knap, og ganske symptomatisk gik hele tre par snørrebånd op på polske støvler efter scoringen. Så gik der et minut med det…

FCM formåede dog at lægge noget, der mindede om et pres med et kvarter tilbage, og efter 77 minutter kom udligningen, da Kian Hansen sendte et langt indkast i feltet, som keeper Steinbors ikke kom imponerende ud til, og så sendte Tadeusz Socha bolden i eget net. 

Så sydede og kogte det i Herning, og kort inden slutfløjt lykkedes det for indskiftede Alexander Sørloth at skaffe forløsningen, da han halvflugtede 2-1 målet ind bag en sagesløs keeper. 

Dermed sejrede danskerne i en blodfattig forestilling, men vigtigst er, FC Midtjylland nu kun et et skridt fra gruppespillet i Europa League.

Officielt: Neymars skifte slår verdensrekord

Alles kaputt: Brøndby ude af Europa